Derfor stuper Rec til ny bunn

Solenergiselskapet møter mørke skyer igjen.

Publisert:

Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (Rec) sendes torsdag ettermiddag ned til nok en bunnotering.

Investorene på Oslo Børs måtte riktignok konstatere at hovedindeksen falt 2,13 prosent, men Rec-kursen stupte hele 6,45 prosent til 9,50 kroner. Dette selv etter å ha hentet seg inn mot slutten. På det meste var aksjen nede i 9,23 kroner.

- Rec faller betydelig mer enn tyske konkurrenter, sier analytiker Tor Klaveness i Warren Capital til E24.

Han legger til at prisene på wafere, celler og moduler har falt kraftig de siste månedene, som betyr at få tjener penger i dagens marked.

Følg Rec-aksjen på E24 BØRS

- Bildet i polysilisium er imidlertid annerledes; her tjener de store selskapene fortsatt meget gode penger, og nedsiden i prisene er etter vår mening dermed fortsatt stor.

- Husk at de fire største produsentene dekker hele etterspørselen til neste år. Ettersom REC har betydelig polysilisium produksjon er fallende polysilisium-priser en klar ulempe for selskapet, sier Klaveness.

Renewable Energy Corporation

Han legger til at Trendforce i går meldte om polysilisiumpriser ned mot 47 dollar per kilo, mot en snittpris på 51,6 dollar per kilo, så dette er en mulig forklaring.

Negativt fra Q-cells
Analytiker Andreas Strand i ABG Sundal Collier viser til meget negative signaler fra Tyskland.

-Konsernsjefen i Q-cells er ute med en melding om at de fortsatt ikke kan guide på driftsresultat for 2011 på grunn av usikkerhet, samt at målet om å matche fjorårets omsetning blir «ekstremt utfordrende». Han kommer også med negative uttalelser om det tyske markedet.

-Dessuten er markedet dårlig, og da får høy beta aksjer svi, sier analytikeren.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om