Stille før stormen i
finansmarkedene

Oslo Børs ventes og åpnes flatt. Investorene er avventende til den amerikanske sentralbankens rentemøte.

ONSDAG SKJER DET: Det er først i morgen det er ventet at handelen skal ta seg opp ved Oslo Børs. Tirsdagens handel ventes som mandagen å starte flatt.
Publisert: Publisert:

Der Oslo Børs i går landet inn flatt med en flat avkastning på Hovedindeksen på 0,01 prosent, er det heller ikke dag ventet de store utslagene. Wall Street endte i går svakt ned for alle de toneangivende indeksene, da sentralbankens todagers rentemøte som begynner i dag er det alle sitter og venter på.

I Asia snudde børsene igjen, og særlig Japan løftet seg etter den skrekkelige handelsdagen mandag da Topix- og Nikkei-indeksen begge var ned nærmere 3 prosent.

En svak yen har løftet eksportinntektene for landets mange bilprodusenter, der Toyota hadde en god børsdag og løftet seg 2,2 prosent da en svakere valuta har løftet utsiktene for selskapets eksportinntekter.

I tillegg er man mer optimistisk sett mot oppbremsingen i Kina. Netfonds venter en oppgang på Oslo Børs på 0,15 prosent ved åpning.

LES OGSÅ: Børslettelse i Asia etter eksportløft fra svak yen

Avventende markeder

- Markedene er avventende i forkant av flere svært viktige nøkkeltall, og det var mindre endringer på europeiske og amerikanske børser i går. For første gang siden februar tilførte den kinesiske sentralbanken likviditet i markedet, og bidro dermed til å redusere risikoen for at kredittskvisen fra slutten av juni skulle gjenta seg ved månedsskiftet, skriver DNB i sin morgenrapport.

- Tiltaket har bidratt til å løfte børsene i Asia i morgentimene i dag. Amerikanske dollar styrket seg noe i går, mens amerikanske statsrenter steg. Selv om det pågående boligsalget (pending home sales, red.anm.) var noe bedre enn ventet, er det Fed-møtet og BNP-tallene i morgen alle venter på. Norske kroner svekket seg noe i sommertynne markeder, heter det videre i morgenrapporten til storbanken.

Få nyheter

Før handelen åpner på Oslo Børs er det lite nytt å spore hos selskapene. Farmasiselskapet DiaGenic stupte på børsen i går over 40 prosentetter at selskapets Alzheimer-studie mislyktes.

Statoil fortsatte nedturen, og gikk tilbake for tredje dag på rad. Aksjen var mest omsatt på Oslo Børs i går, og var ned 0,54 prosent.

På vei inn i den prismessige lavsesongen for lakseprisen nedgraderte meglerhuset Carnegie hele laksesektoren til hold i går, da fallende laksepriser er ventet frem til oktober.

Fiskeindeksen gikk tilbake nesten toprosent tirsdag, der oppdretterne Marine Harvest, Lerøy Seafood, Bakkafrost og Salmar alle opplevde en nedtur på mer enn to prosent.

LES OGSÅ: Lakseprisene stuper ned fra toppen

Viktig tallslipp

Like fullt er det ikke ventet at handelen vil ta seg opp før mot slutten av uken. Av tallslipp tirsdag er det de amerikanske boligprisene og forbrukertilliten i det amerikanske markedet som vies mest oppmerksomhet. I tillegg er det knyttet stor spenning til rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.

LES OGSÅ:

Nervøst Wall Street venter på Bernanke

Én av disse kan ta over USAs seddelpresse

Dårlig dag på Børsen for Fredriksens fiskekjempe

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om