Disse styrene må de trekke seg fra

Flere norske selskaper må finne seg nye styremedlemmer når den nye regjeringen til Erna Solberg nå tar over.

REGJERINGKABALEN TREFFER STYREROMMENE: Mesta, Statoil og Aker Philadelphia Shipyard må nå finne seg henholdsvis ny styreleder og nye styremedlemmer, etter at Børge Brende og Thorild Widwey går inn i den nye regjeringen.
Den nye kulturministeren Thorhild Widvey (H). Arkivbilde
 • Marius Lorentzen
Publisert:

OPPDATERT 14.21: Aker Philadelphia Shipyard bekrefter at Thorhild Widvey trekker seg fra styret

Regjeringskabalen gikk til slutt opp for Erna Solberg og onsdag skal nøkler overrekkes og nye statsråder skal ta over landets departementer.

Statoil og Aker Philadelphia Shipyard må dermed finne seg hvert sitt nye styremedlem, mens Mesta må finne en ny styreleder.

Den påtroppende kulturministeren Thorild Widvey sitter nemlig i styret i det børsnoterte skipsverftet Aker Philadelphia.

E24 Bedrift: Sjekk hvilke roller folk har i næringslivet her

Den nye utenriksministeren Børge Brende sitter både som styreleder i entreprenørselskapet Mesta og er styremedlem i Statoil. Han kommer fra jobben som direktør i World Economic Forum.

LES OGSÅ: Dette er den nye regjeringen

Utenriksminister Børge Brende kommer fra jobben som administrerende direktør i World Economic Forum, samt styreleder i Mesta og styremedlem i Statoil.

Statoil bekrefter i en pressemelding onsdag at Børge Brende trekker seg med umiddelbar virkning. Da Marit Arnstad tok over som samferdselsminister etter Magnhild Meltveit Kleppa i 2012, måtte også hun trekke seg fra sin styreplass i Statoil.

Styregrossister

Det er uten tvil Børge Brende og Thorild Widvey som utmerker seg som den nye regjeringens mest drevne styregrossister.

Den påtroppende kulturministeren var olje- og energiminister i Bondevik II-regjeringen tidlig på 2000-tallet. Siden den gang har hun hatt en aktivt rolle i norsk næringsliv, og i næringslivet i Rogaland.

Widey har i tillegg til styreplassen i Aker-systemet, styreplass i det oljefokuserte private equity-fondet Hitecvision, samt styreplass i Eni Norge.

Widvey har også vært leder for Sjømannskirkens hovedstyre gjennom de siste fire årene.

Utover dette har hun styreverv i Oslo Havn, Haugaland Kraft, Stream og Amrop. Hun er styreleder i Stiftelsen Rogaland Kunnskapspark, Impact Technology Systems og nestleder i International Research Institute of Stavanger.

Les også

Sanner: – Et superspennende departementKristin Halvorsen sier farvel til politikkenStoltenberg: – Blir fint å sove hjemme

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Aker Philadelphia Shipyard

Flere artikler

 1. TV 2: Espen Barth Eide har fått ny toppjobb

 2. Børge Brende blir president i World Economic Forum

 3. Betalt innhold

  Styretopper dømt til å betale erstatning etter olje-konkurs

 4. Betalt innhold

  Styretopper dømt til å betale erstatning etter olje-konkurs

 5. Trump setter preg på programmet i Davos