Tror Oslo Børs står imot

Nedgraderingen av Italia hjelper lite på stemningen i markedet. Europas ledende børser faller trolig fra start tirsdag morgen, men her hjemme venter Netfonds oppgang.

Publisert:

Nettmegleren Netfonds tror Hovedindeksen på Oslo Børs stiger fra start. - Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,27 prosent i dag, til 360,2 poeng, skriver Netfonds på sine hjemmesider. Netfonds viser til at børsene i USA steg noe etter stengetid i Europa, og at nedgraderingen av Italia var ventet.

Børsene i Europa ventes å starte tirsdagen med nedtur. FTSE 100-indeksen i London ventes å falle med 0,6 prosent de fem første minuttene. DAX-indeksen i Frankfurt ventes å falle med 0,3 prosent. Og i Paris ventes CAC-40-indeksen å falle med 0,1 prosent.*

Nedgraderingen av Italia er dagens viktigste nyhet så langt. Standard & Poor’s kutter Italias kredittrating fra A+ til A. Nedgarderingen forklares med bekymring for den svake veksten og landets «skjøre» regjering.

LES MER: Nedgraderer Italia

I Asia endte Nikkei-indeksen ned 1,6 prosent. I Hongkong er Hang Seng-indeksen ned 0,25 prosent klokken 7.53. Det er verdt å legge merke til at børsen i Tokyo var stengt mandag, og at markedet der ikke fikk med seg nedturen i markedet denne dagen.

LES MER: Børsfall i Asia

Børsene i USA endte mandagen i rødt, men dagen endte hakket bedre enn det så ut som da Oslo Børs stengte. Dow Jones-indeksen endte ned 0,94 prosent til 11.401 poeng. Nasdaq endte ned 0,36 prosent til 2,612 poeng. Den brede indeksen S&P 500 falt til slutt 0,98 prosent til 1,204 poeng.

LES MER: Halverte børsfall etter «nær Hellas-løsning»

Oljeprisen er tirsdag morgen på samme nivå som ved børsslutt mandag. Klokken 7.33 omsettes et fat nordsjøolje for 109,20 dollar.

LES MER: Press på oljeprisen

Klokken 11.00 presenteres ZEW-indeksen i Tyskland. Indeksen måler tyske finansanalytikeres tiltro til landets økonomi. Siden undersøkelsen gjennomføres blant de samme personene som daglig mater aksjemarkedet og pengemarkedet med sine analyser, regnes indeksen som viktig for å vite hvilke signaler investorene får fra sine rådgivere.

Klokken 16.00 legges boligmarkedsindeksen frem i USA. Indeksen baserer seg på svarene fra 300 entreprenører, og viser etterspørselen etter nye boliger. Indeksen går fra 0-100., slik at en vurdering av 50 ville bety etterspørselen etter nye boliger er middels.

EKSTRAORDINÆRE POSTER: Fikk du det ikke med deg i går? Sjekk den russiske mediemogulen som langer ut, med knyttnevene, mot den russiske oligarken direkte på TV.

* Forventningene er hentet fra britiske spillselskaper som tilbyr oddsspill på utviklingen i åpningshandelen, definert som de fem første minuttene av børsdagen.

Publisert: