- Jeg ville bare ha oppmerksomhet, trading er en hobby

BBC-intervjuet som har gått jorden rundt, viser at TV-kanalen tabbet seg kraftig ut.

  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Mandag ble den ukjente, uavhengige traderen Alessio Rastani intervjuet på BBC News. I intervjuet sa Rastani ting om markedet ingen normalt sier på TV, og hans krasse uttalelser lyktes å gjøre TV-vertene målløse.

Men Rastanis ærlighet og totale mangel på selvsensur skapte grobunn til en konspirasjonsteori om at han egentlig ikke var finansmann, men et medlem av aktivistgruppen The Yes Men.

En aktivist er han ikke, det har The Yes Men selv bekreftet, men han er heller ikke en stor trader:

- BBC kontaktet meg. Jeg ville bare ha oppmerksomhet. Det er hovedårsaken til at jeg snakker. Det er årsaken til at jeg gikk med på å stille opp hos BBC. Trading er mer som en hobby. Det er ikke en viktig inntektskilde. Jeg er en snakker. Jeg snakker mye. Jeg elsker ideen om å snakke i offentligheten, sier Rastani til The Telegraph.

Og det er ved å snakke Rastani tjener sine penger. Han oppgir selv at han jobber som public speaker, men selv etter et langt quiz-intervju gjennomført av Forbes, var det ikke åpenbart at han ikke jobbet som trader.

Goldman Sachs styrer verden

Og Rastani har fått svært mye oppmerksomhet for sine kontroversielle uttalelser. E24 har i likhet med tusenvis av andre medier omtalt det nå infamøse intervjuet.

Og det var hans kontroversielle uttalelser som skaffet han oppmerksomheten:

- For meg betyr ikke dette [resesjonsfrykten] noe. Jeg er en trader. Jeg bryr meg ikke om slike ting. Jeg er opptatt av å tjene penger på dette. Tradere bryr seg ikke om hvordan de skal fikse økonomien, vår jobb er å tjene penger på det, sa han.

- Jeg har drømt om dette i tre år. Hver kveld jeg legger meg, drømmer jeg om en ny resesjon.

- Dette er ikke tidspunktet hvor du skal vente på at politikere skal fikse alt. Politikere styrer ikke verden - Goldman Sachs styrer verden. Goldman Sachs bryr seg ikke om denne redningspakken, og det gjør heller ikke de store fondene.

Intervjuet:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Bløffet traderen BBC og en hel verden?

  2. - Finansfolk tar mer risiko enn psykopater

  3. Uventet funn i GoldmanSachs'muppet-jakt

  4. - Goldman Sachs er giftig og destruktivt

  5. Goldman Sachs kan lære av Greg Smith