Fallende inntekter for Marine Harvest

Men sjømatkonsernet tjener godt på faste kontrakter.

LAVE LAKSEPRISER: Marine Harvest får dårligere betalt for laksen i markedet, men reddes inn av flere avtaler på fastpris..
  • Even Landre
Publisert:

Prisene på laks har stupt de siste månedene, men verdens største selskap innen oppdrett kan rapportere nærmere en halv milliard kroner i resultat fra driften, som følge av høy andel kontrakter på fastpris.

Det kommer frem i en oppdatering fra selskapet mandag.

Marine Harvest (MH) rapporterer et operasjonelt driftsresultat på 450 millioner kroner for tredje kvartal 2011. Det er en nedgang fra tredje kvartal i fjor, da selskapet hadde et driftsresultat på 759 millioner kroner.

Nært forventning

Det er like i underkant av analytikernes forventning i en rundspørring foretatt av SIX Estimates.

Gjennomsnittsforventningen fra 11 analytikere viser at det var ventet et driftsresultat på 502 millioner kroner, med et estimatintervall på 356 til 694 millioner kroner.

AksjeLongname: Marine HarvestTicker: MHGMarked: OSEOrganiasonsnummber: 964118191TSID:Trade time: 2011-10-14 17:30:00Last: 2.32Close: 2.3Periode: 1year

«Til tross for svake markeder var prisoppnåelsen i MH Norway og MH Scotland sterk på grunn av fordelaktige salgskontrakter i kvartalet» skriver Marine Harvest i oppdateringen.

Det opplyses også fra selskapet at det har kostnadsført ekstraordinære poster på cirka 56 millioner kroner i kvartalet, hvorav cirka 36 millioner kroner kommer fra MH Norway.

Slaktet litt mer

Det ble slaktet 83.000 tonn laks i kvartalet. Analytikerne hadde sett for seg et totalt slaktevolum på 79.000 tonn.

Samtidig rapporterer oppdrettsselskapet et driftsresultat per kilo fra den norske virksomheten på 5,9 kroner, mot ventet 8,0 kroner per kilo.

- Vi venter ikke å gjøre store endringer til våre 2012-estimater på selskapet. Men med driftsresultat under konsensusforventningene tror vi aksjen kan falle i dag, skriver First Securities i en oppdatering mandag.

Marine Harvest publiserer sin kvartalsrapport 27. oktober.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Mowi (tidl. Marine Harvest)

Flere artikler

  1. Oslo Børs stiger

  2. Liten lakseskuff for Fredriksen

  3. Tidobling fra Marine Harvest

  4. – Tror vi får et fantastisk 2017

  5. Betalt innhold

    Marine Harvest slår forventninger i tredje kvartal