Ulltveit-Moe kan gjøre comeback i Rec-styret

Ni måneder etter at han trakk seg kan investor Jens Ulltveit-Moe gjøre comeback som styreleder i Rec.

TILBAKE TIL STYRELEDERSTOLEN: Jens Ulltveit-Moe er nominert til å ta over vervet som styreleder i Rec Silicon, og kan derfor gjøre et comeback i styrerommet i solenergiselskapet. Her er investoren avbildet på NHOs årskonferanse i Operaen tidligere i år.

Terje Bringedal
Publisert:

Jens Ulltveit-Moe er en sentral investor i solenergiselskapet Rec, selv om investeringen ikke har vært så solbrun til tider.

Ulltveit-Moe ble valgt inn som styreleder i det opprinnelige Rec i mai 2012, men valgte imidlertid å trekke seg i februar fordi han var uenig med andre aksjonærer og styremedlemmer om strategiske veivalg knyttet til ekspansjon og finansiering.

Nå er investoren imidlertid nominert av valgkomiteen til å få plass i styret i Rec Silicon, i tillegg til at han er nominert til å bli styreleder.

Ifølge en børsmelding fra selskapet har Ulltveit-Moe sagt seg villig til å ta over vervet, noe han vil bli kompensert 425.000 kroner i året for å gjøre, hvis han blir valgt.

Det avholdes ekstraordinær generalforsamling i Rec Silicon den 29. november.

Kontrollerer én av fem aksjer

Til tross for at han tok steget ut av styret i februar, valgte Ulltveit-Moe å hamstre Rec-aksjer for 26 millioner i juli i år.

Siden den gang har Rec blitt splittet opp i to selskap. Solcellevirksomheten ble skilt ut i Rec Solar, som for kort siden ble børsnotert.

Silisiumvirksomheten, som er det som er igjen i selskapet, ble døpt om til Rec Silicon.

LES OGSÅ: Spetalen og Ulltveit-Moe storhandler i hvert sitt Rec

Ulltveit-Moe har kjøpt seg kraftig opp i Rec Silicon og den siste tilgjengelige aksjonærlisten viser at han eier 18,93 prosent av selskapet gjennom investeringsselskapet Umoe AS.

I tillegg sitter Ulltveit-Moe på en del terminkontrakter som bringer eierskapet hans opp i 20,58 prosent av aksjekapitalen.

Les også

SAS, Salmar og Rec Solar inn i HovedindeksenRec Silicon sier opp 60 ansatte«Nye» Rec økte med 2 milliarder på to dagerRec taper penger før skilsmissen

Her kan du lese mer om