Børsdagen

Oslo Børs snudde nedover i innspurten

Lise Åserud
 • Hanna Ghaderi
 • Ine Brunborg
 • Eivind Bøe
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs vaket rundt nullstreken store deler av dagen, men snudde tydelig nedover i løpet av den siste timen med handel.

Utviklingen kom samtidig som Wall Street og oljeprisen vendte ned. Hovedindeksen endte med et fall på 1,33 prosent til 727,68 poeng.

Før børsåpning i USA kom dystre nøkkeltall fra arbeidsmarkedet. De nyeste tallene fra USAs arbeidsdepartement viser at 5,245 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd i påskeuken, ned fra 6,6 millioner søkere uken før.

Tungvekteren Equinor falt 3,79 prosent og bidro mest til fallet, fulgt av DNB som var ned 2,86 prosent. Lakseaksjen Mowi falt 1,16 prosent, telekomaksjen Telenor var ned 0,71 prosent og forsikringsselskapet Storebrand var ned 3,89 prosent.

Ellers var Idex Biometrics-aksjen blant dagens vinnere med en oppgang på 22,26 prosent. Selskapet meldte torsdag at deres teknologi med dobbelt grensesnitt er inkludert i et nylig sertifisert biometrisk betalingskort.

Oljeprisen er samtidig på vei nedover, i skrivende stund 1,07 prosent til 27,66 dollar fatet.

Utviklingen på Oslo Børs følger en blandet børsmorgen i Asia. Stemningen er også blandet på de europeiske børsene på ettermiddagen. I USA går de tre toneangivende indeksene på Wall Street hver sin vei: S&P 500 og Dow Jones faller, mens Nasdaq er på vei svakt oppover i tidlig handel.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Nordnet
 3. Oslo Børs
 4. Oslo

Flere artikler

 1. Børsras for Mowi bidro til negativ dag på Oslo Børs

 2. Oslo Børs halverte fallet – Hovedindeksen falt 5,3 prosent

 3. Norwegian-aksjen falt på Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Oslo Børs endte så vidt med oppgang– Play Magnus steg over ti prosent

 6. Oslo Børs fulgte verdensmarkedet kraftig nedover