Helge Møgster går av som Dof-styreleder

Det skjer etter at makker Fredrik Mohn trakk seg fra styret i fjor høst.

Avtroppende styreleder i Dof, Helge Møgster, i samtaler med statsminister Erna Solberg tilbake i 2016.
Publisert:

Storaksjonær Helge Møgster går av som styreleder i det kriserammede offshorerederiet Dof og datterselskapet Dof Subsea, går det frem av en melding.

Det står ingenting om årsaken til at 67-åringen trekker seg.

Hans Olav Lindal har sittet i styret en periode, og foreslås nå som ny styreleder. Forslaget skal stemmes over på generalforsamlingen 28. mai.

– Vi går nå inn i en fase med restruktureringer. Med min bakgrunn og erfaring kan jeg forhåpentligvis bidra aktivt i styrelederrollen nå, mens Helge Møgster, som har en annen kompetanse og er på eiersiden, kan konsentrere seg om det, sier Lindal.

– Ingen dramatikk

Konsernsjef i Dof, Mons Aase, har jobbet sammen med Møgster i over 20 år.

Aase ønsker ikke å kommentere hvorfor Møgster nå trekker seg, men sier de to har en «relativt tett dialog».

– Det er ingen dramatikk i at han nå trekker seg. Han er fortsatt hovedeier i Dof, og det må man regne med at han vil fortsette å være. Det er vel ikke unaturlig at man ønsker litt lettere dager når man nærmer seg 67 år, men han må selv kommentere hvorfor han nå trekker seg, sier Aase.

Det har ikke lykkes E24 å få en kommentar fra Helge Møgster.

Møgster hadde en anslått nettoformue på 5 milliarder kroner i 2019, ifølge Kapital.

Helge Møgster og Frederik Mohn slo seg sammen og ble storeiere i Austevoll-baserte Dof i forbindelse med en emisjon tilbake i 2016. Mohn trakk seg fra styret i fjor høst.

– Ekstremt krevende

Dof har trukket resultatprognosen for 2020 på grunn av utviklingen etter annonseringen av fjerdekvartalsrapporten, meldte selskapet tidligere denne uken.

«Det må forventes at gruppen vil fortsette å uheldige konsekvenser av den markante nedgangen i oljeprisen, og responsen fra oljeselskaper til et slikt fall», het det fra DOF.

– Som for alle andre selskaper i offshore er det en ekstremt krevende situasjon, sier konsernsjef Mons Aase til E24 fredag.

Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.

Dof gikk i tillegg på en valutasmell og har tapt 200 millioner kroner som følge av svekkelse i kronekursen, meldte selskapet i slutten av mars.

Bakgrunn:

Les på E24+

Møgster og Mohn slår seg sammen og vil skyte 400 millioner inn i DOF (fra 2017)

Les på E24+

Mohn trakk seg fra styret i fjor

Publisert: