Telenors kvartalsrapport

Telenor har hyret inn meglere til gigantisk eiendomssalg

Telenor forbereder et storstilt eiendomssalg i Norge, der både hovedkontoret og 85 andre eiendommer skal selges. Nå har Telenor hyret inn meglere.

Finansdirektør Jørgen A. Rostrup avbildet på Telenors kapitalmarkedsdag på Fornebu tirsdag.

Marius Lorentzen / E24
 • Marius Lorentzen
Publisert:

– Vi har hyret inn Arctic Securities og Union Gruppen for å bistå oss i denne prosessen. Så hvis noen ønsker å hjelpe til så er det bare å bidra i markedsføringen, sa finansdirektør Jørgen A. Rostrup i Telenor med et smil da han inntok podiet på selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Det var i april i fjor at Telenor varslet at de vurderte å selge hele den store norske eiendomsmassen sin. I januar gjentok selskapet budskapet, som inkluderer et salg av hovedkontoret på Fornebu samt 85 andre eiendommer landet rundt.

Nå går selskapet altså videre med planene.

– Vi har også noen tusen mindre kobbersentraler, som har mindre verdi. Disse vil vi se på senere, sa Rostrup.

Les også

Bakgrunn: Vurderer å selge hele den norske eiendomsmassen

Ukjent prislapp

Totalt genererer hovedkontoret og de 85 andre eiendommene som nå er til salgs om lag 400 millioner kroner i årlige brutto leieinntekter, opplyser Telenor.

Finansdirektør Jørgen A. Rostrup opplyser til E24 at Telenor ikke vil gå ut med noe prisestimat for hva de forventer å selge eiendommene for.

Det er særlig hovedkontoret på Fornebu som er selve juvelen i eiendommene som nå skal selges. Telenor planlegger fortsatt å bruke lokalene som sitt hovedkontor, men altså ikke som eier lenger.

Med sin gode beliggenhet i vannkanten på Fornebu utenfor Oslo sentrum er komplekset trolig verdt et større milliardbeløp. Telenor opplyser at det er totalt 153.000 kvadratmeter med kontorareal, samt et parkeringsanlegg på 43.000 kvadratmeter

Det store parkeringsanlegget i kjelleren er et gode med eiendommen som er vanskelig å finne i kontorbyggene som bygges i dag der det ofte er svært begrenset parkeringsareal.

Eiendomssalget er en del av et større arbeid i Telenor der man både forsøker å realisere verdier, effektivisere virksomheten og omstille seg for å imøtekomme utrullingen av 5G og annen ny teknologi.

Som en del av dette varslet selskapet at de vil fortsette omstillingen i organisasjonen. Det betyr både at man fortsetter det interne med å løfte kompetansen, samtidig som man også skal kutte 3.000 årsverk fra 2020 til 2022.

Les også

Telenor vurderer å selge hovedkontoret på Fornebu

Les også

Telenor skal spare en ny milliard: Kutter 3.000 flere årsverk

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Telenors kvartalsrapport
 2. Telenor
 3. Fornebu
 4. Arctic Securities
 5. Arctic
 6. Eiendom

Flere artikler

 1. Telenor selger eiendomsportefølje verdt 1,4 milliarder

 2. Telenor vurderer å selge hovedkontoret på Fornebu

 3. Norwegian Property kjøper Telenors hovedkvarter for 5 milliarder kroner

 4. Telenor skal spare en ny milliard: Kutter 3.000 flere årsverk

 5. Telenor beholder utbyttemål og skal gjøre store klimakutt