Hydro får starte opp igjen i Kina etter virus-stans

Norsk Hydro får starte opp anleggene i Kina som har vært nedstengt etter coronaviruset. Men fortsatt er mange av de ansatte i karantene.

STARTER OPP: Norsk Hydro har fått lov av kinesiske myndigheter til å gjenoppta produksjonen på dette anlegget i Suzhou, som var et av flere Hydro-anlegg som ble nedstengt etter spredningen av coronaviruset (covid-19).
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

I forrige uke skrev E24 at Norsk Hydro hadde stengt ned flere anlegg i Suzhou og Shanghai i Kina, etter pålegg fra myndighetene i kjølvannet av spredningen av coronaviruset (covid-19).

Nå har aluminiumsselskapet fått tillatelse til å åpne flere av anleggene igjen, men det vil ta tid å komme opp i full produksjon.

– Vi har tre anlegg, som alle nå har fått lov til å starte opp igjen produksjonen. Det er et pressverk i Suzhou og to fabrikker i Shanghai, skriver kommunikasjonsansvarlig Anders Vindegg i Norsk Hydro i en e-post til E24.

Alle de tre anleggene er en del av Hydros forretningsområde «ekstruderte løsninger», som blant annet leverer utstyr til elektronikksektoren, bilindustrien og byggebransjen.

– I Shanghai har vi et anlegg som driver med produksjon av deler til bilindustri, telekom og annen teknologi. I tillegg vi et anlegg som driver med «welded tubes», altså sveisede rør, som produseres ved å forme et flatt bånd av aluminium, som deretter sammenføyes i kantene ved hjelp av høyfrekvenssveising, skriver Vindegg.

Les også

To Hydro-anlegg i Kina stengt etter coronaviruset

FORTSATT UTFORDRENDE: Norsk Hydros anlegg i Suzhou har startet opp igjen, men det er fortsatt utfordringer med å få de ansatte tilbake på jobb grunnet reiserestriksjoner, ifølge selskapet.

Fortsatt i karantene

Det har likevel vært krevende for Hydro å komme i gang, og anleggene drives ennå ikke på full kapasitet. Årsaken er at de ansatte bor på ulike steder, og Kina har fortsatt reiserestriksjoner. Dermed kan det ta tid før driften er oppe på 100 prosent igjen.

– Disse tre drives med begrenset produksjonsvolum, fordi mange av våre ansatte fortsatt er i karantene, skriver Vindegg.

Restriksjoner gir også utfordringer med å frakte varer ut fra kinesiske fabrikker, noe også Hydro sliter med.

– Det aller viktigste for oss er selvsagt å ivareta helse og sikkerhet for våre ansatte og deres familier i Kina på best mulig måte, men den siste informasjonen jeg har er at vi i dag har vi fått omtrent halvparten av våre ansatte tilbake på jobb, skriver Vindegg.

Les også

Analytiker venter mer corona-uro i oljemarkedet: – Stort sjokk

Demper veksten

Sentralbanksjef Øystein Olsen sa torsdag at coronaviruset legger en demper på veksten i Asia, og at det trolig påvirker anslagene i bankens neste pengepolitiske rapport, som kommer i mars.

– Det er ingen tvil, vi ser at dette allerede påvirker veksten i dette kvartalet og høyst sannsynlig i inneværende år, spesielt i Asia, sa sentralbanksjefen til E24 torsdag.

– Det vil helt sikkert være en av faktorene vi vil se nærmere på når vi vurderer anslagene for internasjonal økonomi, og spesielt asiatiske økonomier, fram mot rentemøtet i mars, la Olsen til.

Les også

Sentralbanksjefen om coronaviruset: – Vi ser at dette allerede påvirker veksten

Usikkert om global vekst

Storbanken HSBC kuttet torsdag vekstutsiktene for Kina til 5,3 prosent vekst for 2020 som helhet, fra et tidligere anslag om en vekst på 5,8 prosent, ifølge Reuters.

Analytikere i selskaper som Rystad Energy og i Pareto Securities er enige om at viruset bidrar til å dempe forventningene til global oljeetterspørsel. Oljeprisen er ned rundt ti dollar fatet fra nyttår til rundt 56 dollar fatet.

– Coronaviruset er ekstremt viktig. Det er et stort sjokk for første kvartal, sa oljeanalytiker Nadia Wiggen i Pareto Securities tidligere denne uken.

Det internasjonale pengefondet (IMF) sa denne uken at det er for tidlig å spå konsekvensene viruset vil få for den globale økonomien, men så langt har det ikke lagt noen stor demper på børsene.

Både Oslo Børs og amerikanske børser er opp denne uken, og den brede S & P500-indeksen i USA er fortsatt nær rekordnivåer, til tross for virusutbruddet i Kina.

Les også

SAS og Finnair forlenger Corona-kanselleringer ut mars

Les også

Virus kan sende Italia inn i sin fjerde resesjon siden 2008

Les også

IMF ser mild viruseffekt på økonomien

Les også

Spetalen-selskap endret oljeveddemål: Fikk saftig corona-smell

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Hydro
 3. Norsk Hydro
 4. Coronaviruset
 5. Kina

Flere artikler

 1. To Hydro-anlegg i Kina stengt etter coronaviruset

 2. Sentralbanksjefen om coronaviruset: – Vi ser at dette allerede påvirker veksten

 3. Undersøker mistanke om to tilfeller av Kina-viruset i Finland

 4. Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

 5. Høyeste gullpris på syv år etter virusfrykt