Dagen på Wall Street

Tung avslutning på børsdagen på Wall Street

Nerver for en mulig gjenåpning etter virusutbruddet bidro til å sende Wall Street nedover tirsdag kveld, der Nasdaq-indeksen må bryte en seks dager gammel vinnerrekke.

JOHANNES EISELE / AFP
 • Ine Brunborg
Publisert:,

De amerikanske indeksene vendte markant nedover i løpet av den siste timen med handel på Wall Street, og avslutter dagen med fall på rundt to prosent. Slik ser det ut ved stengetid:

 • Dow Jones ned 1,89 prosent
 • Nasdaq Composite ned 2,06 prosent
 • S&P 500 ned 2,05 prosent

Det betyr at den teknologitunge Nasdaq-indeksen må notere sitt første fall på seks dager. Her var giganter som Netflix, Google og Amazon ned rundt to prosent ved stengetid.

Markedet er i stor grad opptatt av nyheter om viruspandemien, mens investorer vurderer de mulige konsekvensene av en gjenåpnet økonomi.

Les også

Brutalt amerikansk jobbtap i april

– Markeder har vært splittet mellom optimisme knyttet til en tentativ gjenåpning av noen økonomier, og varsomhet knyttet til de fortsatt dystre nøkkeltallene, kommenterer strateg Mike Pyle ved Blackrock i et notat, ifølge CNBC.

– Markeder vil se opp for sprekker i det finansielle systemet og andre steder i økonomien, mens smittetallene klatrer, legger han til.

Tidligere på dagen viste ferske inflasjonstall at konsumprisene i USA falt med 0,8 prosent fra februar til mars. Det er i tråd med estimatene på forhånd, men også det største fallet siden finanskrisen.

Advarer mot gjenåpning

USAs ledende ekspert på infeksjonssykdommer, Anthony Fauci, deltok på en høring i det amerikanske Senatet tirsdag, der han advarte delstater mot å åpne opp samfunnet.

– Dersom dette skjer, er det en risiko for at dere utløser et utbrudd som dere kanskje ikke vil være i stand til å kontrollere, sa han.

– Det vil ikke bare føre til lidelser og død som kunne ha vært unngått, men det vil også sette dere tilbake i forsøket på å gjenreise økonomien, la Fauci til.

Facui sa at viruset, som fra før har krevd livet til rundt 80.000 amerikanere, ikke er under kontroll, og at en vaksine trolig ville vil være tilgjengelig med det første.

– Dag for dag har markedet blitt drevet av nyheter om lettelser i økonomiske restriksjoner, og hvordan det vil se ut. Vi har hatt noen positive tall fra New York-regionen, men man ser økninger og smittetilfeller i områder som kanskje har åpnet opp for tidlig, kommenterer forvalter Mark Saylor ved Penn Mutual Asset overfor Marketwatch.

Les også

Venter ny gjeldsrekord i USA i 2023

Handelstans etter oppkjøpsrykter

Blant enkeltaksjene var Tesla på vei markant oppover i ettermiddagshandelen, men snudde nedover i innspurten. Det etter at Elon Musk mandag kveld varslet at selskapet åpner sin fabrikk i Fremont, i strid med lokale virusregler.

Musk fikk støtte fra president Donald Trump tirsdag, som oppfordret California til å la selskapet gjenoppta produksjonen.

Ellers klatret aksjene i Uber mer enn to prosent etter meldinger om at selskapet vurderer å kjøpe opp Grubhub, som tilbyr levering av takeaway. Ifølge Bloombergs kilder kan partene nå en avtale denne måneden.

Grubhub-aksjen tok fart etter nyheten, og var opp mer enn 30 prosent. Handelen i aksjen ble stanset i flere omganger i løpet av dagen, ifølge CNBC.

Det var samtidig en tung dag for flere selskaper som ville dratt nytte av en gjenåpning av USAs økonomi. Flyselskapene United og American Airlines var ned rundt fem prosent, mens Southwest falt mer enn tre prosent.

Også aksjene i bankene Citigroup, Bank of America, JP Morgan Chase og Wells Fargro falt mer enn tre prosent, mens Nike og Disney falt 2,9 prosent.

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. S&P 500
 4. Nasdaq

Flere artikler

 1. Kraftig oppgang på Wall Street

 2. Wall Street i pluss: Ser forbi store jobbtap

 3. Wall Street steg onsdag

 4. Annonsørinnhold

 5. Borr Drilling steg kraftig – Wall Street endte ned

 6. Sterk børsdag i USA etter coronahåp