Dagen på Wall Street

Wall Street falt – frykt for opptrapping av handelskrigen

Amerikanske myndigheter vurderer ifølge en rekke medier å innskrenke amerikanske selskapers muligheter til å investere i Kina. Det reagerte markedet negativt til fredag kveld.

Mark Lennihan / AP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Wall Street så ut til å gå mot en positiv slutt på uken, da Bloomberg kom med en oppsiktsvekkende nyhet.

Det hvite hus vurderer ifølge kilder å innføre restriksjoner på amerikanske selskapers mulighet til å investere i Kina. Flere medier har senere fått opplyst det samme fra ulike kilder.

Ifølge CNBC skal det være aktuelt å blokkere alle finansielle investeringer i kinesiske selskaper.

Børsene reagerte momentant på nyheten, og oppgangen ble på sekunder snudd til nedgang.

Ved børsdagens slutt endte de toneangivende indeksene slik:

 • Dow Jones er ned 0,25 prosent
 • Nasdaq faller 1,13 prosent
 • S&P 500 faller 0,53 prosent

Kinesiske selskaper falt tungt

Særlig for kinesiske selskaper notert på Wall Street ble starten på helgen trolig noe annet enn man hadde sett for seg.

Nettkjempen Alibaba falt hele 5,19 prosent, samtidig som Tencent Holdings endte ned 2,79 prosent. Også Baidu og JD.com endte dagen i negativt terreng.

Vurderingene som nå angivelig blir gjort blant medlemmer i Trump-administrasjonen kan potensielt få store ringvirkninger i kontantflyten mellom USA og Kina. Det vil trolig også bli sett på som en eskalering av handelskrigen, skriver Bloomberg.

En kilde sier at tiltakene vurderes for å beskytte amerikanske investorer mot unødig risiko på bakgrunn av manglende tilsyn, skriver CNBC.

Det understrekes fra alle medier som har omtalt saken at vurderingene er på et tidlig stadium, og at det ikke finnes noen tidshorisont for når restriksjonene eventuelt skal bli gjort gjeldende.

Tiltakene som vurderes

Blant tiltakene som vurderes finner man blant annet å avliste kinesiske selskaper fra amerikanske markeder, samtidig som man stenger muligheten for at selskaper fra landet kan notere seg der, skriver Financial Times.

Samtidig vurderes det om det er mulig å begrense muligheten til å inkludere kinesiske selskaper i indekser som styres av amerikanske selskaper, sier tre kilder til Bloomberg. Det er foreløpig uklart på hvilken måte man eventuelt skulle gjort dette.

Nyheten kom under et døgn etter at det ble kjent at handelssamtalene mellom USA og Kina vil bli gjenopptatt i Washington 10. oktober, ifølge CNBC som siterte kilder tett på forhandlingene på opplysningen.

Les også:

Kan få enorme konsekvenser for investeringer gjort på store indekserWells Fargo stiger etter selskapet hentet ny toppsjef
Les også

CNBC: Handelssamtalene gjenopptas om to uker

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. Nasdaq
 4. S&P 500
 5. Wall Street
 6. Aksjelive

Flere artikler

 1. Positiv avslutning på Wall Street

 2. Rød avslutning på en turbulent Wall Street-uke

 3. Tung avslutning på børsdagen på Wall Street

 4. Annonsørinnhold

 5. Rekorder på Wall Street etter Trumps handelstweet

 6. Teknologirally på Wall Street