Sikter mot Chile

Lerøy Seafood Group med konsernsjef Ole-Eirik Lerøy (bildet) kvesser klørne for å ta opp kampen om chilensk laks.

Publisert:

Lerøy Seafood Group

OSE

LSG

kjøper laksevirksomheten

til Austevoll Seafood

OSE

AUSS

og vil fokusere mer på det chilenske markedet.

- Dette er en mulig inngangsport for oss, kjøpet gir oss et grunnlag til å få en betydelig posisjon i Chile, sier konsernsjef Ole-Eirik Lerøy til E24.

Følg utviklingen i fiskeaksjene på Børs24

Les også:

Går inn i hverandre

Lerøy kjøper Austevolls Veststar for 8,5 millioner Lerøy-aksjer. Førstnevnte skal dessuten gjøre en rettet emisjon mot Austevoll på 2,3 millioner aksjer.

Flere norske aktører kjemper nå om å få en sterk posisjon i Chile.

Landet er et av verdens største innenfor laks, men markedet har vært forholdsvis ukjent for norske aktører i den forstand at de ikke har hatt noe god oversikt over produksjonen og etterspørselen.

Vil kjøpe mer

Fra før av er Cermaq

OSE

CEQ

store på laks i Chile, og

ville tidligere i år kjøpe opp

Aqua Chile,

uten hell.

Det gikk da også rykter om at Marine Harvest

OSE

MHG

kunne være interessert i å kjøpe

det chilenske selskapet.

Lerøy-sjefen er imidlertid ikke redd for konkurransen i Chile.

- Nei, det chilenske markedet er kommet for å bli. Det er en veldig uutnyttet vekst her, sier Lerøy og utelukker ikke nye oppkjøp i området.

- Vi ser muligheten for vekst i Chile. Vi har handlet litt nå, og vil se nærmere nå med et annet synspunkt enn tidligere, sier Lerøy.

Fornøyd med handelen

Austevoll Seafood er fornøyd med handelen, og kjøpte rett før helgen 2,6 millioner aksjer i Lerøy. Etter dette, og salget av Veststar, sitter Austevoll på en eierandel på rundt 25 prosent av i Lerøy.

- Det vi gjør er at vi selskapet lakseoppdrettselskapet i Norge og flere lisenser i Chile. Vi er veldig godt fornøyd med "dealen", sier konsernsjef Arne Møgster i Austevoll og utelukker et større jafs av Lerøy med det første.

- Vi er komfortable nå.

Les også: Børsens yngste sjef

Vil bli sterke på laks

Austevoll ser på sin nye eierandel i Lerøy som en god måte å posisjonere seg innenfor laks.

Deres egen laksedel, som nå er solgt til Lerøy, har utviklet seg relativt svakt den siste tiden.

- Vi var relativt "medium" her. Men vi har tro på laksen, og vi har tro på at guttene i Lerøy er det som er best i klassen på dette. Og når vi først skal være i laks vil vi være med dem, og være med på å videreutvikle Lerøy, sier Møgster.

Sterke resultater

Både Lerøy og Austevoll leverte sterke tall for fjerde kvartal mandag morgen.

Les også:

Lerøy leverte et driftsresultat før justering for biomasse på 207,5 millioner kroner for fjerde kvartal, noe som er litt svakere enn det analytikere Reuters hadde snakket med på forhånd som ventet er resultat på 230 millioner.

- Dette har vært tidenes beste år og tidenes beste kvartalsresultat. Vi har hatt fremgang på alle områder og vi har også hatt en knallstart på det nye året. Faktisk beste start noen sinne på et år, sier en fornøy Lerøy.

Austevoll leverte et driftsresultat før justering for biomasse på 183,4 millioner kroner, opp fra 118,9 millioner i fjerde kvartal 2005.

Les også:

- Vi har hatt gode priser, og vi er godt fornøyd med fjerde kvartal og året 2006, sier Møgster.

Flere nyheter på E24.

Publisert: