Bitcoin nådde nok en milepæl: Markedsverdien har nådd 100 milliarder dollar

Den digital valutaen nådde ny milepæl.

REKORD: Det totale markedet for bitcoin har nå passert 100 milliarder dollar.

Foto: Dado Ruvic/ Reuters
 • Sindre Hopland
Publisert:

Det er ikke lenge siden markedet var sjokkert da bitcoin nådde en pris på 6.000 dollar per mynt, den største milepælen på en god stund for verdens mest utbredte kryptovaluta.

Nå har bitcoin nok en gang slått rekord og nådde søndag en total markedsverdi på 100 milliarder dollar, det vil si 814,7 milliarder kroner, ifølge Coinmarketcap.

I skrivende stund har valutaens totale verdi steget videre til 102 milliarder dollar.

Doblet seg på få måneder

I begynnelsen av august var markedet sjokkert over at bitcoin nådde en pris på 3000 dollar per mynt, da til en markedsverdi på rundt 54 milliarder dollar.

Den gang mente ekspertene at årsaken til prisrallyet var konsensus rundt en splitt av bitcoin som resultaterte i to mynter.

 • Den originale bitcoin-valutaen (BTC).
 • Den nye bitcoin cash-valutaen (BCH).

RYKTER: Stephan Nilsson i Norges Bitcoin-og Blockchainforening har hørt mange rykter de siste dagene om at Kina på nytt vil godta bitcoin-handel, og tror det kan være årsaken til prisøkningen i helgen.

Foto: NORGES BITCOIN- OG BLOCKCHAINFORENING

– Markedet reagerer positivt på at det er blitt endelig enighet rundt hvordan man skal løse etableringsproblemene, sa leder i Norges Bitcoin- og Blockchainforbund Stephan Nilsson til E24.

Den nye bitcoin-cash mynten var resultatet av en splitt der årsaken var et ønske om å fikse skalering-problemene bitcoin har opplevd grunnet den store oppslutningen de siste årene.

Den siste bitcoin cash-valutaen har en markedsverdi på 7,4 milliarder dollar (60,2 mrd. kroner) og handles til 441 (3.592 kroner) dollar per mynt, ifølge Coinmarkedcap.

Nå mener Nilsson Kina-rykter kan være årsaken til prishoppet.

– Det jeg tror er en av årsakene til prisøkningen i helgen er rykter om at Kina på nytt vil godta bitcoin-handel. Annet enn dette er jeg faktisk usikker på hva som er årsaken, sier han og understreker følgende:

– For dem som kun ser på bitcoin som en investering, er nyheter om at Kina vil godta bitcoin et veldig godt tegn, sier Nilsson.

Saken fortsetter under grafen.

minE24 er Norges eneste app med komplett kursliste over kryptovalutaer. Lurer du på hvor mye bitcoin er verdt nå? Last ned appen i App Store eller Google Play, og hold deg oppdatert!

Den andre splitten

Les også

Norsk gruveselskap vil utstede kryptovaluta sikret i råvarer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Digital valuta
 3. Digitalisering

Flere artikler

 1. Ny rekord: Bitcoin bikker 7000 dollar

 2. Bitcoin mer verdt enn Oslo Børs' seks mest verdifulle selskaper

 3. Nå koster én bitcoin over 100.000 kroner

 4. Annonsørinnhold

 5. Bitcoin større enn amerikanske storbanker

 6. Ellevilt bitcoin-døgn: Har steget 23 prosent siden onsdag