Analytiker om Subsea 7-rapport: – Blandet

Subsea 7-aksjen stiger på Oslo Børs etter dårligere resultat enn ventet og svakt ordreinntak. – Tipper markedet vektlegger sterkere marginer og nytt tilbakekjøpsprogram mest, sier analytiker. 

OLJESERVICE: Subsea 7s båt "Seven Arctic".
Publisert:

Undervannsentreprenøren Subsea 7 la frem svakere resultater for andre kvartal enn ventet før børsåpning torsdag.

Sparebank 1 Markets-analytiker Tommy Johannessen omtaler Subsea 7-rapporten som «blandet», med høyere marginer enn ventet og et nytt tilbakekjøpsprogram på 200 millioner dollar som positivt, mens et svakt ordreinntak i perioden var negativt.

Subsea 7-aksjen åpnet opp fem prosent til kurs 102 kroner på Oslo Børs etter tallslippet. Halvannen time senere har den falt noe tilbake, men er fortsatt opp rundt 3 prosent, med en omsetning på i underkant av 100 millioner kroner.

– Tipper markedet vektlegger marginen og tilbakekjøpsprogrammet mest, forklarer Johannessen, som på forhånd ventet en flat kursutvikling etter tallene.

– Svakt ordreinntak

Han vektlegger på den negative siden etter rapporten også at kun en kontrakt ble kunngjort i kvartalet, for gigantfeltet Johan Sverdrups fase 2.

– Med en antatt verdi på 225 millioner dollar for denne kontrakten gir det et ikke-annonsert ordreinntak på 170 millioner dollar. Det er på linje med fjorårets andre kvartal, men betydelig under 300–500 millioner dollar de siste tre kvartalene.

– Ordreinntaket i kvartalet er også veldig svakt sammenlignet med TechnipFMCs ordreinntak på 2,6 milliarder dollar som ble kunngjort i går, påpeker analytikeren.

Sparebank 1 Markets venter at Subsea 7s ordreinntak, som endte på 0,4 milliarder dollar i kvartalet, vil ta seg opp i andre halvår, slik selskapet selv melder.

Selskapets ordrereserve ved utgangen av andre kvartal var 4,6 milliarder dollar, mot 5,2 milliarder dollar ved utgangen av foregående kvartal, ifølge TDN Direkt.

Ser større oppside

Undervannsentreprenøren gjør ingen endringer i sin finansielle guiding for året som helhet.

Finansdirektør Ricardo Rosa sa under kvartalspresentasjonen at selskapet venter bedre resultater i 2020 enn i 2019.

– Det er enda for tidlig å gi guiding for 2020, men med ordreboken vi har nå på 2,2 milliarder dollar for 2020 ser vi bedre resultater enn i 2019, sa han, ifølge TDN Direkt.

Sparebank 1 Markets er positive til inntjeningen for 2019.

– Basert på at marginene var sterkere enn forventet tror vi det er sannsynlig at ebitda-resultatet i 2019 vil ende i den høye enden av selskapets guidance-intervall for året, mener analytiker Johannessen.

Intervallet ligger på mellom 480 og 669 millioner dollar, der Sparebank 1 Markets nåværende estimat er på 623 millioner dollar.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Subsea 7-aksjen med et kursmål på 127 kroner.

Det siste året er aksjen ned 20 prosent på Oslo Børs, blant annet i forbindelse med oljeprisfallet fra fjorårets topp på rundt 86 dollar til nåværende 64 dollar.

Dårligere enn ventet

Subsea 7 rapporterte om et driftsresultat på 45 millioner dollar, som er noe svakere enn analytikernes forventning på 46 millioner, ifølge TDN Direkt sine konsensusestimater.

Omsetningen for kvartalet skuffet mest, og kom inn på 958 millioner dollar, mot ventett en milliard dollar.

Les også

Oljeprisen lite berørt av Midtøsten-uro: – Historisk sett er det litt rart

Justert brutto driftsresultat (ebitda) slo dog forventningene fra analytikerne med en liten margin, og endte på 171 millioner dollar for andre kvartal, mot ventede 169 millioner dollar.

Selskapet ser fortsatt for seg at ebitda for 2019 blir lavere enn det var i 2018, mens omsetningen blir omtrent lik som fjoråret. De gjentar også forventningen om kapitalkostnader (capex) på mellom 270 millioner dollar og 290 millioner dollar for året.

Oljeserviceselskapets ordrereserve ved utgangen av andre kvartal var på 4,6 milliarder dollar, mot 5,2 milliarder dollar ved utgangen av foregående kvartal, og litt lavere enn konsensus på forhånd på 4,8 milliarder dollar.

I en separat børsmelding skriver selskapet at det starter et nytt tilbakekjøpsprogram verdt opp til 200 millioner dollar som skal vare i to år.

Publisert:

Her kan du lese mer om