Kristoff med godt børs-år: Proffsyklisten dro inn over 5 millioner

Alexander Kristoff er ikke bare én av verdens beste syklister. Han viser også at han har teft i aksjemarkedet. I fjor dro 33-åringen inn over 5 millioner kroner på sine finansielle investeringer.

Alexander Kristoff har stor interesse for aksjer og børs.
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

– Jeg har vel ikke så mange kommentarer rundt dette, men jeg har en del kapital stående i aksjefond. Det gjør at resultatene kan svinge litt fra år til år, sier Alexander Kristoff til Aftenbladet.

Det ferske årsregnskapet til selskapet Alexander Kristoff Limited viser at resultatet før skatt i fjor endte på 5,1 millioner mot rett i underkant av 2 millioner i 2018. Det gode børsåret førte også til at egenkapitalen i selskapet vokste fra 11,8 millioner til 16,5 millioner.

– Jeg har en litt farlig «gamblingstrategi»: Hvis kursen går ned, så selger jeg det som har gått bra – og så kjøper jeg meg inn i det jeg har tapt. Det har funket bra til nå, men det kan jo fort hende at et selskap går konk og da går det i dass, sa Kristoff til E24/VG i fjor.

Tjener godt

Stavanger-syklisten har tjent gode penger gjennom sin suksessrike karriere med etappeseirer i Tour de France, VM-sølv, OL-bronse og seirer i de såkalte monumentene Milano - Sanremo og Flandern rundt.

I 2016 og 2017 sto Kristoff oppført med en samlet skattbar inntekt på over 30 millioner. På de to årene betalte han 15 millioner i skatt til den norske stat. I 2018 sto han oppført med en inntekt på 13,5 millioner.

Les også

LES OGSÅ: Kjendisbank med overskudd i første år med full drift

Leser aksjeråd

Det er deler av denne inntekten Kristoff bruker til å investere. For det meste går det i børsnoterte aksjer, men han har også aksjer i diverse selskaper. For eksempel i Fjord Minerals AS og Bikefinder AS. Han var også med på emisjonen til Bjørn Maaseides Kraft Bank slik som mange andre profilerte idrettsutøvere.

– Jeg leser aksjeråd når jeg ikke snakker med dere journalister eller ser på film, sa Kristoff til E24/VG før fjorårets Tour de France.

33-åringen sykler for profflaget UAE Team Emirates. For kort tid siden ble det klart at Stavanger-syklisten står på startstreken da Tour de France ruller ut fra Nice i slutten av august.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Alexander Kristoff
 2. Økonomi
 3. Tour de France
 4. Sykkel
 5. Kraft Bank
 6. Stavanger
 7. Bjørn Maaseide

Flere artikler

 1. Kristoff henter millioner på børsen og investerer i hus

 2. Betalt innhold

  Stensrud-familien dro inn 170 millioner: «Men Norwegian har kostet oss mye»

 3. I dag går Bjørn Maaseides Kraft Bank på børs

 4. Betalt innhold

  Maaseide-bank forventer rush av folk som er i økonomisk krise etter oppussing-sommer

 5. Betalt innhold

  Advokatfirma Torstrup taper terreng