Rekordresultat for Gjensidige i andre kvartal

Oppturen i finansmarkedene og økt overskudd i forsikring løfter Gjensidiges resultat til nær 2,5 milliarder kroner i andre kvartal.

  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

– Vi er svært tilfredse med å levere et rekordsterkt resultat i andre kvartal, og å opprettholde solid drift, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 2,48 milliarder kroner i andre kvartal, viser kvartalsrapporten tirsdag.

Det er opp fra resultatet på 1,72 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Analytikerne hadde på forhånd sett for seg et resultathopp. De ventet at overskuddet før skatt ville stige til 2,32 milliarder kroner, ifølge estimater fra Infront for TDN Direkt.

Les på E24+

Børskommentar: Gjensidige er kanskje «kjedelig», men tallene på tirsdag kan bli spenstige

Tjente mer på forsikring

Konsernet kan vise til høyere overskudd både i forsikringsvirksomheten og fra plasseringen av kapital i finansmarkedene.

Forsikringsresultatet økte til 1,34 milliarder kroner fra 1,26 milliarder i andre kvartal i fjor. Gjensidige forklarer utviklingen med «høy kundelojalitet, effektive pristiltak og solide fornyelser».

Inntektene fra forsikringsvirksomheten økte med rett over 11 prosent, og Gjensidige peker blant annet på «effektive pristiltak» og færre skader.

Konsernet melder at coronapandemien har medført lavere erstatningskostnader for flere av forsikringsproduktene, men at dette blir delvis motvirket av økte reiseforsikringskrav.

Reiseforsikringskrav som er knyttet til coronaviruset endte på 71,5 millioner kroner, skriver Gjensidige.

Konsernet skriver videre at spesielt erstatningskostnadene for motorvognforsikringer var lavere i første halvår som følge av coronaviruset.

Men samlet sett har pandemien hatt begrenset effekt på forsikringsresultatet, ifølge Gjensidige.

Gjensidige trakk forslaget om utbytte i vår på grunn av pandemien, men understreker at konsernet fortsatt har til hensikt å gjennomføre utdelingen på et senere tidspunkt.

«Styret har fortsatt en ambisjon om å utbetale utbytte til aksjonærene så snart situasjonen tillater det», skriver konsernet.

Les også

Grønt lys i Europa – dette dekker reiseforsikringen

Sterke aksjemarkeder

Finansresultatet steg samtidig til 1,16 milliarder kroner fra 513 millioner kroner, med hjelp fra oppgangen i finansmarkedene. Kapitalen er for det meste plassert i forskjellige rentepapirer, men også i andre typer verdipapirer.

Etter at coronaviruset sendte aksjemarkedet i kjelleren i vår har børsene hentet seg kraftig inn igjen.

Gjensidige melder at investeringene hadde en høy avkastning i kvartalet. Både sterke aksjemarkeder og leverer renter bidro til den positive avkastningen på 1,9 prosent i kvartalet.

Analytikerne anslo at resultatet i forsikringsvirksomheten ville havne på 1,29 milliarder kroner, og at finansresultatet ville bli på 1,06 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Gjensidige Forsikring
  2. Resultatrushet
  3. Forsikring

Flere artikler

  1. Gjensidige tjente mer – vil dele ut milliardutbytte

  2. Gjensidige tjente over to milliarder: – Dette er pansertall

  3. Gjensidige vil dele ut to milliarder til eierne

  4. Gjensidige har aldri tjent mer på forsikring

  5. Gjensidige vil dele ut 4,9 milliarder kroner til aksjonærene