Nel-aksjen til værs på Oslo Børs

Hydrogenselskapet Nel er en av årets børsraketter så langt. Torsdag skyter aksjen i været igjen, og er nesten like mye handlet oljegiganten Equinor.

KRAFTIG OPPGANG: Hydrogenselskapet Nel har steget 70 prosent på Oslo Børs siden årsskiftet.
Publisert:

Nel sendes torsdag formiddag opp åtte prosent på Oslo Børs, der investorene har kjøpt og solgt hydrogenaksjen for over 260 millioner kroner.

Det gjør aksjen til dagens nest mest omsatte så langt, rett bak Equinor, men foran store selskaper som Subsea 7 og Hydro.

Selskapet hadde selv nyheter å bringe markedet i morgentimene. I Sør-Korea har datterselskapet Nel Korea fått en bestilling på seks hydrogenfyllestasjoner, til en verdi av 8 millioner euro, tilsvarende 78 millioner kroner.

E24 (+): Kjøpt hydrogen-aksjer? Da bør du følge med på salget av Budweiser

Peker på USA-arrangement

Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities mener imidlertid det først og fremst er «Nikola World»-arrangementet i Arizona for et par uker tilbake som driver aksjekursen.

– Vi mener dette skyldes Nikola World, sier Molnes.

Norne Securities har vært salgsagent i Nels siste emisjon.

Les mer: Nel på plass på Nikola-event: – Dette er særdeles viktig for oss

Den amerikanske lastebilprodusenten Nikola er blitt Nels viktigste kunde etter at det norske selskapet i fjor fikk en avtale for leveranser av elektrolysører, som ifølge selskapet kan være verdt «flere milliarder» kroner.

Ved arrangementet lanserte Nikola blant annet nye kjøretøy for verdensmarkedet.

Molnes følger Nel tett, har lenge vært optimistisk til selskapet og Norne var til stede i Arizona. Etter å ha vurdert informasjonen som ble gitt der vurderte Molnes at nåverdien av Nikolas utrulling av 700 stasjoner er på én milliard dollar for Nel, eller 7,40 kroner per Nel-aksje.

I etterkant høynet han kursmålet på Nel fra syv til 11,95 kroner.

Les mer: Venter kraftig hopp i Nel-aksjen

– Vi har vært forsiktige med denne store kontrakten, hvor mye skal man tro på dette, men bare den ene kontrakten med Nikola er verdt 7,40 kroner per aksje, sier Molnes.

Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne.

Aksjen har deretter gjort et hopp. Siden forrige torsdag har kursen steget fra 6,1 til dagens 7,81 kroner, mens oppgangen siden nyttår har økt til 70 prosent.

Tror Nel tar førersetet

– Nå når den store kontrakten kommer og du kan se konturene av et skarpt fall enhetskostnadene for hydrogenstasjoner fremover, så vil Nel være suveren markedsleder, mener analysesjefen.

Nel produserer hydrogenfyllestasjoner ved sitt anlegg i Danmark og elektrolysører, som bruker strøm til å skille ut hydrogen fra vann, ved anlegget på Notodden.

Les også

Hydrogenselskapet Nel: Et nasjonalt basisnett for hydrogen kan koste kun to milliarder kroner

– Pumpestasjoner for hydrogen er den type teknologi hvor det høres lett ut, så skal du gjøre det, og finner ut at det er vanskeligere enn du trodde, sier Molnes.

– Nel har et markedslederskap, som de kommer til å ha i 20 år fremover. Så kommer markedet og det blir kjempestort. Det som skjer da, er at aksjen tar av, sier han.

E24 (+): Derfor må Nel hente penger igjen og igjen

Handles mye blant småinvestorer

Nel har blitt en populær aksje å kjøpe og selge hos de private investorene som handler gjennom nettmegleren Nordnet.

– Det har vært en yndet aksje blant våre kunder lenge, sier investeringsøkonom Mads Johannesen.

Ifølge Johannesen var aksjen omsatt for 443 millioner kroner hos deres kunder i april, kun slått av Norwegian. Samme måned solgte Nordnet-kundene Nel-aksjer for netto 34 millioner kroner.

Les også

Yara satser på hydrogen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om