Finanstilsynet krever store endringer i Mybank-styret

Flere styremedlemmer stiller sine styreplasser til disposisjon. Schjødt-partner og tidligere Fearnleys-sjef foreslås som ny styreleder.

Mybanks kontor på Bankplassen i Oslo.
Publisert:

Det kommer frem i en melding fra Mybank mandag morgen.

«Tilsynets vedtak er basert på en vurdering av styremedlemmenes egnethet», skriver banken i meldingen.

Vedtaket kommer etter blant annet styrets behandling av kredittsaker som har involvert tidligere styreleder Espen Auberts selskap Daimyo Eiendom, bankens antihvitvaskingsarbeid og kredittprosesser, samt styrets kontrollfunksjon, heter det i meldingen.

Les også

Finanstilsynet krever at Espen Aubert stanser lånevirksomhet

Mybank er uenig i Finanstilsynets vurdering og har påklaget vedtaket.

«Selv om de berørte styremedlemmene er uenige i grunnlaget for og innholdet i Finanstilsynets vedtak, velger de, av hensyn til banken, å stille sine plasser til disposisjon. Vedtaket er imidlertid påklaget i individuelle prosesser», heter det.

Styremedlemmene Linn Hoel Ringvoll, Jesper Mårtensson og Lise Tangen Hansen går ut av styret, fremgår det.

Inn er foreslått Schjødt-partner og tidligere sjef i meglerhuset Astrup Fearnley, Even Matre Ellingsen, som styreleder, samt Ellen Merete Hanetho og Fabian Haugan som nye styremedlemmer.

Les også

Avgått styreleder har koblinger til en fjerdedel av Mybanks største boligpant

Dersom vedtatt av generalforsamlingen vil det nye styret i Mybank bestå av: styreleder Even Matre Ellingsen, Trond Bentestuen, Fabian Haugan, Madiha Ghazanfar og Ellen Merete Hanetho.

Tidligere Rema-1000-topp og DNB-direktør Trond Bentestuen og Mybanks IT-sjef Madiha Ghazanfar ble valgt inn i Mybank-styret på selskapets ekstraordinære generalforsamling 17. desember 2021.

Den ekstraordinære generalforsamlingen var opprinnelig planlagt til 19. november, men ble utsatt for å gjøre «en helhetlig vurdering av styrets sammensetning og størrelse».

I innkallingen var styremedlem Linn Hoel Ringvoll innstilt som ny styreleder istedenfor tidligere styreleder og storaksjonær Espen Aubert, mens advokat Thomas Eggen Monsen i Ro Sommernes ble foreslått byttet ut.

I en oppdatert melding 2. desember ble Bentestuen og Ghazanfar fortsatt innstilt, mens den helhetlige vurderingen fortsatte.

«Valgkomiteen har innstilt på at bankens styre skal utvides i 2022 og har begynt arbeidet med å identifisere kvalifiserte kandidater», het det da.

Det nye styret med Ringvoll som styreleder ble vedtatt av den ekstraordinære generalforsamlingen 17. desember, 2021.

Les på E24+

Det er vi som finansierer Mybanks lån til kretsen rundt styrelederen

Les også

Mybank har pant på 33 mill. i boligen til styreleder-partner

Les også

Mybank-styreleder går av etter Aylar Lie-lån

Les også

Banktopp finansierte Aylar Lies luksuskjøp – uten å informere banken

Publisert: