DNB Markets høyner Equinor og Aker BP til «kjøp»

Meglerhuset mener kundene bør kjøpe aksjer i Equinor og Aker BP igjen, og jekker opp både anbefaling og kursmål på oljeaksjene.

Bildet viser Troll A-plattformen på Trollfeltet, petroleumsfelt i den nordlige delen av Nordsjøen. Equinor er operatør.
Publisert:

DNB Markets oppgraderer de Oslo Børs-noterte oljeselskapene Aker BP og Equinor til kjøpsanbefaling, fra tidligere hold-anbefaling, ifølge en sektoroppdatering onsdag. Toppvalget i sektoren er imidlertid Vår Energi, fremgår det.

Oppgraderingene av Aker BP og Equinor skjer som følge av analytikerbytte og høyere oljeprisforutsetninger.

Meglerhuset har generelt sett et positivt syn på aksjene i deres E&P-dekning (leting og produksjon av olje, red.anm.) og ser på norsk sokkel som et av de beste stedene å være i lys av den utfordrende energisituasjonen i Europa.

Gjennom en omfattende reduksjon i gjelden siden 2020 ser meglerhuset rikelig med utbyttekapasitet, som reduserer gjenværende risiko for investorer ettersom utbytter og kapitaldisiplin forblir høy prioritet hos selskapene, skriver meglerhuset.

«Slik vi ser det blir ferdigstillelsen av Lundin Energy-transaksjonen begynnelsen på en ny æra for Aker BP», skriver meglerhuset – som fortiden ser lite kortsiktig risiko for høyere capex (investeringskostnader). Kursmål på selskapet er 440 kroner per aksje, opp fra tidligere 300 kroner per aksje.

Hva gjelder Equinor oppjusterer DNB Markets aksjen til 400 kroner per aksje, fra tidligere 260 kroner per aksje.

«I løpet av det siste året har Equinor gradvis blitt det mest overkapitaliserte selskapet i energisektoren. Vi forventer fortsatt disiplin i olje- og gassinvesteringer med et «verdi over volum»-fokus på lavkarbonløsninger, hvilket bør støtte betydelig høyere aksjonærverdier», heter det.

Vår Energi oppjusteres til 51 kroner per aksje, fra tidligere 38 kroner per aksje.

«Vi ser fortsatt på Vår Energi som den mest balanserte eksponeringen blant vår E&P-dekning. Vi forventer at utbytte vil vokse på årsbasis i løpet av de neste årene», skriver DNB Markets.

Meglerhuset opprettholder kjøpsanbefaling på selskapet.

Les på E24+

Offshoreaksjer tar av: – Et marked som virkelig er på vei til å våkne

Publisert:
Gå til e24.no