Hexagon Purus mer enn doblet inntektene i andre kvartal

Hydrogen- og batteriselskapet økte inntektene med 123 prosent i andre kvartal, men gikk med et underskudd på over 124 millioner kroner i andre kvartal.

Administrerende direktør Morten Holum i Hexagon Purus.
Publisert:

Det viser kvartalsrapporten som ble lagt frem tirsdag.

Inntektene til hydrogenselskapet steg til 210 millioner kroner i andre kvartal 2022 fra 94 millioner kroner i andre kvartal året før. Det tilsvarer en økning på 123 prosent, ifølge rapporten.

Selskapet skriver at omsetningsveksten er drevet frem av datterselskapet Wystrach, som ifølge rapporten bidro med 142 millioner kroner i salg og 14 millioner kroner i driftsresultat før skatt.

Samtidig økte driftskostnadene til 321,6 millioner kroner. Sammen med avskrivninger gjorde det at driftsresultatet endte på minus 135,2 millioner kroner. På samme tid året før var driftsresultatet på minus 78,2 millioner kroner.

I rapporten skriver selskapet at den negative lønnsomheten er drevet frem av investeringer i personell og infrastruktur for å styrke Hexagon Purus’ fremtidige vekst.

Mistet kontrakt

I løpet av andre kvartal mistet hydrogenselskapet en avtale om levering av batteripakker til elektrisk tungtransport. Avtalen var anslått til å gi en omsetning på over syv milliarder kroner for selskapet.

Selskapet hadde anslått at leveransene, som skulle vare helt til 2027 ville utgjøre en omsetning på totalt syv milliarder kroner, og ti milliarder kroner dersom kontrakten ble forlenget to år.

– Dette er en uheldig hendelse, men ikke skadelig for oss, uttalte administrerende direktør Morten Holum til E24 den gang.

Hexagon Purus ble i desember 2020 skilt ut fra det børsnoterte Hexagon Composite, og notert som eget selskap på Euronext Growth. Selskapet leverer hydrogentanker for transportsektoren, samt batteripakker for hydrogen- og batterielektriske kjøretøy.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om