Bitcoin-ras etter stablecoin-kollaps

Krisen for stablecoinen Terra bidrar til å sende kryptomarkedet nedover.

Publisert:

Kryptovalutaens verdi raser videre nedover torsdag morgen, etter en uke med nedtur.

Én bitcoin er nede i overkant av 27.700 dollar rundt klokken 10.30. Det er ned 10 prosent det siste døgnet, og et fall på snaut 30 prosent de siste syv dagene, ifølge tall fra CoinMarketCap.

Det er det laveste nivået siden slutten av desember 2020. Bitcoin var på toppen i november i fjor verdt rundt 69.000 dollar.

Andre kryptovalutaer sliter også. Ether er ned mer enn 19 prosent de siste 24 timene, og ned over 35 prosent den siste uken.

Terra-kollaps

Nedgangen for de kjente kryptovalutaene skjer samtidig som kollapsen til kryptovalutaen TerraUSD, som også kalles UST.

Terra er en stablecoin. Det er kryptovalutaer som skal speile prisen på andre valutaer eller råvarer, og Terra er knyttet opp mot dollaren.

Denne uken falt derimot verdien av Terra langt under én dollar, som er nivået den i utgangspunktet skal være låst til. I skrivende stund er kryptovalutaen verdt 0,63 dollar.

– Terra-hendelsen forårsaker en industribasert panikk, da Terra er verdens tredje største stablecoin, sier senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank til Reuters.

Kollapsen legger også press på andre stablecoins. Tether, som også er knyttet opp mot dollaren, ligger på 0,98 dollar i skrivende stund.

Markedsuro

Det har også vært kraftige svingninger i aksjemarkedene den siste uken, og det tunge fallet for bitcoin begynte da det var kraftig fall på Wall Street torsdag forrige uke.

Tidligere har kryptovaluta stort sett vært uberørt av bred nedgang i verdens aksjemarkeder, men salgspresset også på slike eiendeler denne gangen har svekket argumentet om at kryptovaluta er trygge steder å plassere verdiene sine når det er markedsuro.

– At man selger seg ut av krypto har blitt drevet av det avskrekkende makro-bakteppet med stigende inflasjon og renter som har sendt sjokkbølger gjennom tek-sektoren, og dratt krypto med seg ned, sier investeringssjef Victoria Scholar hos Interactive Investors.

Bitcoin-prisen lå på omtrent 39.500 dollar før raset startet for en uke siden.

Publisert:

Her kan du lese mer om