Rekyl på Asia-børsene

Softbank-aksjen går rett opp på børs, til tross for giganttap.

Softbank-sjef Masayoshi Son
Publisert: Publisert:

Det er oppgang over hele linjen i aksjemarkedet fredag morgen etter noen urolige dager med til dels markante fall.

Slik går de viktigste børsene i Asia-Stillehavsregionen:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 2,6 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 2,2 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,8 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,6 prosent
  • FTSE Straits Times opp 1,1 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 1,7 prosent

– Det er en veldig tøff tid. Vi sitter stille i båten og venter på mer innsikt i hvordan vi skal gå frem. Vi ser fortsatt mye volatilitet i horisonten, sier Kathy Entwistle ved Morgan Stanleys forvaltervirksomhet, til Bloomberg.

Softbank tapte 200 mrd.

Av enkeltaksjer som peker seg ut er det japanske konglomeratet Softbank. Aksjen stiger 12,4 prosent til tross for at selskapet gikk på et giganttap i kvartalet. Kursoppgangen er den største på seks måneder og kommer samtidig som enkelte fryktet at resultatene skulle være enda svakere enn fasiten viste. Softbanks Vision Fund, verdens største teknologifond, tapte et beløp tilsvarende 200 milliarder kroner.

Fed-sjef Jerome Powell gjentok torsdag at USAs sentralbank sannsynligvis vil heve renten med et halvt prosentpoeng ved neste møte og at den ikke aktivt vurderer 0,75 prosentpoengs økning.

Wall Street endte blandet torsdag, med Dow Jones som fikk sjette dag på rad med nedgang.

Utviklingen kommer etter at tall tidligere denne uken viste at den brennhete prisveksten i USA avtar mindre som analytikerne venter.

Oljeprisen stiger

Ett fat av nordsjøoljen Brent, en referanse for oljehandel globalt, handles til 109,2 dollar fatet i spotmarkedet, etter en opppgang på 1,95 prosent siden midnatt.

I oljemarkedet følger man med på utsiktene for et EU-forbud mot russisk olje og usikkerheten rundt Covid-19-situasjonen i Kina.

Dette er tredje dag på rad med oppgang for oljeprisen, som har vært turbulent i det siste.

Publisert: