Børsdagen

Oppgangen snudde på Oslo Børs

Bioteknologiselskapet Softox seiler opp som børsrakett i årets siste måned. Den siste uken har aksjen steget nær 40 prosent.

 • Maiken Svendsen
 • Martin Hagh Høgseth
 • Malene Emilie Rustad
Publisert:

Etter en svak positiv start, beveget Oslo Børs seg nedover utover dagen. Ved stengetid var Hovedindeksen ned 0,39 prosent.

Blant Børsens mest omsatte ender Equinor opp 0,17 prosent og Aker BP opp 1,88 prosent.

Det skjer samtidig som oljeprisen har steget noe gjennom dagen. Et fat Nordsjøolje koster nå 72,04 dollar, opp 2,31 prosent fra før helgen.

Bioteknologiselskapet Softox, som leverer desinfeksjonsprodukter, har vært i vinden hittil denne måneden. Mandag kunne selskapet gjøre det kjent at det vinner et svensk anbud på overflatedesinfeksjon.

Toppsjef Geir Almås omtaler det som en milepæl, siden dette er første gang selskapet vinner en kontrakt utenfor Norge. Softox-aksjen var opp 9,34 prosent ved stengetid.

Forrige uke meldte selskapet at EU-kommisjonens tolkning av biocidregelverket åpner for at Softox kan gå inn i markedet i EU og EØS med alle sine desinfeksjonsprodukter. Siden den gang har aksjen nå steget nær 40 prosent.

Trafikktall fra Norwegian

Før børsåpning meldte Norwegian sine trafikktall fra november. De viste at én million fløy med flyselskapet, som er en økning på 700 prosent fra november i fjor.

Samtidig har de også tatt ned kapasiteten for vintersesongen, og i helgen varslet Norwegian-sjef Geir Karlsen at spredningen av omikron kan gi ytterligere reduksjoner i kapasiteten.

«Vi mener dette er nok en positiv rapport fra Norwegian, som inkluderer en yield betydelig over våre forventninger og en høyere kabinfaktor, delvis utlignet av en lavere kapasitet (ASK)», skrev DNB Markets i et notat etter rapporten, ifølge Infront TDN Direkt.

Flyselskapets aksje falt 2,62 prosent i 13-tiden mandag ettermiddag. Ved stengetid var den opp 4,29 prosent.

Kraftig Evergrande-fall

I Asia gikk børsene i ulike retninger mandag morgen. Størst utslag var det i Hongkong, hvor børsen var ned mer enn 1 prosent.

Eiendomskonsernet Evergrande igjen skapt overskrifter. Selskapet sendte ut et varsel om at det ikke kan garantere at det har midler til å betale gjeldskrav de fikk i fanget før helgen, ifølge Reuters.

Evergrande-aksjen falt 19,5 prosent på Hongkong-børsen mandag.

Les på E24+

Satser på grønne aksjer: – Gode vekstutsikter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Nordsjøolje

Flere artikler

 1. Polight dagens vinner på positiv Oslo Børs

 2. Flyr raste på positiv Oslo Børs

 3. Småaksjonærer med 345 millioner i oljerakett

 4. Én million fløy med Norwegian i november

 5. Oslo børs hentet seg inn i takt med stigende oljepris