Wall Street styrer mot kraftig fall fra start

De store indeksene på Wall Street rundet av rentedagen med et markant løft. Nå ligger det imidlertid an til at oppgangen fordufter.

Publisert: Publisert:

Slik ser det ut i handelen før åpningstid på Wall Street i 11.45-tiden norsk tid:

  • Dow Jones futures ned 1,88 prosent
  • S&P 500 futures ned 2,34 prosent
  • Nadaq futures ned 2,82 prosent

Onsdagens fasit fra Federal Reserve var altså en renteheving på 0,75 prosentpoeng – den største siden 1994. Men en slik renteheving er «uvanlig stor» og kommer ikke til å bli vanlig, presiserte sentralbanksjef Jerome Powell.

– Dette var trolig litt mindre haukete enn fryktet, kommenterer DNB Markets-økonom Kelly Chen i dagens morgenrapport.

Uttalelsen bidro til å sende de amerikanske indeksene markant oppover. Størst var oppgangen for teknologitunge Nasdaq, som rundet av rentedagen opp 2,5 prosent. Dow Jones brøt en fem dager lang tapsrekke. De amerikanske statsrentene trakk på sin side nedover, og tiårsrenten la seg på i overkant av 3,2 prosent på det laveste.

Men torsdag har altså utviklingen snudd.

– Det tok ikke lang tid før aksjehoppet etter Fed falmet, og gitt de dystrere utsiktene for vekst, er det ikke overraskende, skriver sjefstrateg Chris Beauchamp ved IG Group i en rapport, gjengitt av Bloomberg.

– Vi lever fortsatt i den samme verdenen som for 24 timer siden, en verden der veksten avtar, inntjeningen fortsetter å falle og prisene fortsetter å stige. Dette er ikke et godt miljø for aksjer, legger han til.

Også de europeiske børsene er på vei markant nedover på formiddagen, med børsene i Paris, Frankfurt og London ned rundt to prosent. Oslo Børs er intet unntak, der Hovedindeksen er ned nær én prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om