Vekstraketten Kahoot øker underskuddet

Inntektene fortsetter å vokse kraftig, mens underskuddet til Kahoot blir større. Positive signaler om fremtidsutsiktene bidrar til å løfte aksjen på Oslo Børs.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa
  • Eivind Bøe
Publisert:

Oppdatering: Kahoot-aksjen ble automatisk stanset etter børsåpning, før kursen skyter opp torsdag formiddag. Aksjen er opp rundt 10 prosent etter et knapt kvarters handel.

Quizspillselskapet legger frem rapporten for årets tredje kvartal torsdag morgen.

Rapporten viser at underskuddet økte til 2,07 millioner dollar i kvartalet, fra 1,7 millioner på samme tid i fjor.

Underskuddet i årets tredje kvartal tilsvarer 17,6 millioner kroner.

Driftsresultatet (ebitda) gikk ned til minus 1,57 millioner dollar i kvartalet, som er en forverring fra minus 0,9 millioner dollar på samme tid i fjor.

Den totale omsetningen gikk opp til 23,65 millioner dollar i kvartalet, noe som tilsvarer 201,4 millioner kroner. Det er en oppgang fra 9,03 millioner dollar ved samme korsvei i fjor.

Kahoot har før dagens kvartalsrapportering lagt frem tall for inntektene i kvartalet, mens deler av kostnadene og resultatet ikke har vært kjent før nå.

Sterk vekst

Selskapet skriver at tallene er i tråd med handelsoppdateringen det la frem i oktober.

Da meldte selskapet at det for første gang bikket 1 million betalende brukere i kvartalet.

– Det er en milepæl for selskapet, sa Kahoot-sjef Eilert Hanoa den gang.

Selskapet skriver at det fakturerte inntekter på 27,8 millioner dollar i tredje kvartal, noe som er opp 139 prosent, inkludert oppkjøpet av Clever.

Uten Clever-oppkjøpet var fakturerte inntekter opp 90 prosent til 22,1 millioner dollar.

Årlige gjentagende inntekter (ARR) steg 288 prosent til 124 millioner dollar, hvorav Clever bidro med 44 millioner dollar.

For fjerde kvartal venter selskapet at fakturerte inntekter bikker 40 millioner dollar. I oktober lå «guidingen» på 39 millioner dollar.

– Positive fremtidsutsikter

Analytiker Lars Devold i Kepler Cheuvreux peker på at det meste i dagens rapport fra Kahoot var annonsert på forhånd gjennom markedsoppdateringen som ble lagt frem i oktober.

– Det var positive signaler om utsiktene fremover, ettersom «guidingen» blir opprettholdt eller løftet, sier Devold til E24.

Devold viser til at aksjen har vært svak den siste måneden.

Kahoot-aksjen hadde før dagens kursoppgang falt rundt 18 prosent den siste måneden og var ned 48 prosent så langt i år.

Det, kombinert men de optimistiske fremtidsutsiktene, gjør at aksjen stiger torsdag, ifølge Devold. Samtidig var inntektene høyere enn ventet, noe som også er positivt for aksjekursen.

Også DNB Markets peker ifølge Bloomberg på at aksjen stiger som følge av positive kommentarer om markedet og høyere guiding.

Les også

Kahoot bikket 1 million betalende brukere: – Milepæl

Storoppkjøp

Selskapet gjentar at det utforsker muligheten for en sekundærnotering, altså å gå på børs et annet sted, i tillegg til i Oslo. Det venter å konkludere om noteringen innen utgangen av første kvartal 2022.

I kvartalet gjennomførte Kahoot deres største oppkjøp noensinne, av amerikanske Clever. Det norske IT-selskapet betaler inntil rundt 4,2 milliarder kroner for Clever.

Clever er et California-basert selskap startet i 2012 som skal være en av de mest brukte digitale læringsplattformene blant amerikanske barnehager og det som i Norge tilsvarer grunnskoler og videregående skoler. Mer enn 89.000 skoler bruker tjenesten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot bikket 1 million betalende brukere: – Milepæl

  2. Kahoot-veksten fortsatte i fjerde kvartal

  3. Børsfest for Kahoot: – Mer kjøtt på beinet

  4. Kahoot sikret overskudd i 2021 etter sterk vekst

  5. Equinor-fall på positiv Oslo Børs