Buffett får svi for Japan-skjelvet

Jordskjelvet i Japan gjorde halverte profitten til Warren Buffetts investeringsselskap i årets første kvartal.

GRAND OLD MAN: Warren Buffett kontrollerer investeringsselskapet Berkshire Hathaway, som har hatt ufattelige 490 tusen prosen avkastning siden oppstarten i 1964.
Publisert:

Berkshire Hathaway, investeringsselskapet til den legendariske investoren Warren Buffett, endte med et overskudd i første kvartal på 1,51 milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er mer enn en halvering av fjorårets overskudd på 3,63 milliarder dollar, og skyldes først og fremst store utbetalinger fra forsikringsselskaper investeringsselskapet kontrollerer.

1,7 milliarder dollar er avsatt i regnskapene til utbetalinger etter jordskjelvet i Japan, i tillegg til jordskjelvet i New Zealand og flommen i Australia.

Allerede på generalforsamlingen til Berkshire Hathaway forrige helg advarte Buffett mot at årets første kvartal ville bli selskapets nest dårligste, og fortalte da at de mange naturkatastrofene ville koste selskapet minst halvannen milliar dollar.

Banknedtur

Buffet, som tidligere er blitt kritisert av det amerikanske finanstilsynet for å ikke neskrive aksjer som faller i verdi raskt nok i regnskapene sine, tar flere investeringstap i regnskapene for årets første kvartal.

Totalt 506 millioner dollar er tapsført på aksjeinvesteringer der verdien av investeringen er sunket og fallet ikke anses som midlertidig.

Det største tapet var på den amerikanske storbanken Wells Fargo, Kraft Foods bidro også til aksjetapet.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert: