Svake Kina-utsikter senker Asia for fjerde dag på rad

Asia-børsene våknet opp til en skikkelig blåmandag. Nikkei-indeksen falt mer enn 2 prosent, og nådde sitt laveste nivå på fire uker. 

FALLER: De asiatiske finansmarkedene hadde lite å glede seg over mandag morgen. Kina viser ytterligere svakhetstegn.
Publisert:

Klokken 07.35 er Nikkei-indeksen ned hele 2,74 prosent.

For pilene peker nedover i Asia, og for fjerde handelsdag på rad gikk markedet tilbake. Den brede MSCI Pacific-indeksen falt med 0,8 prosent, men det er først og fremst Japan som leverer den største skuffelsen mandag.

De japanske aksjemarkedene, med Nikkei-indeksen i spissen, falt ned til sitt laveste nivå på fire uker, hvilket er med på å dra ned hele Asia mandag. Den japanske Topix-indeksen faller sammen med Nikkei-indeksen over 2 prosent.

Hangseng i Hongkong faller 0,57 prosent.

LES OGSÅ: Kraftig børsfall på sterk yen

Svak økonomisk vekst i Kina

Samme retning er også KOSPI-indeksen som faller svakt tilbake etter å ha gått frem 2,1 prosent sist uke. Australske S&P 200 Index går også svakt tilbake mandag morgen.

Det er hovedsakelig lavere vekst i Kina enn ventet som tynger de asiatiske børsene. Prognoser om færre nyansettelser og en lavere vekstrate i Kina i andre kvartal, samt at japansk detaljhandel steg med kun 1,6 prosent sett mot et år tilbake skuffet markedet, som hadde ventet en vekst på 2,1 prosent.

Styrket yen

- En økt følelse av forsiktighet truer markedet, spesielt fordi investorene er bekymret for en nedgang i den kinesiske økonomien. Og når de ser en risiko i Asia handler de i yen, og det er det japanske markedet er rammet av det, sier Kyoya Okazawa, sjef for globale aksjer i BNP Paribas, til Reuters.

Ifølge Reuters er investorer bekymret over at industrien i Kina skal vise ytterligere svakhetstegn, hvilket igjen vil peke på ytterligere svakheter i Asia.

Japanske yen nådde sitt høyeste nivå mot dollaren siden slutten av juni.

Viktig uke i vente

Hvordan markedet i Asia utvikler seg videre denne uka er avhengig av flere viktige hendelser og tallslipp.

- Dette blir en viktig uke med en rekke resultatrapporter, sentralbankmøter, og selvfølgelig amerikanske sysselsettingstall. Investorene vil gi mye oppmerksomhet til disse tallene, og studere hvordan dette vil påvirke Fed. Hvor markedet beveger seg herfra vil i stor grad være avhengig av tallene og Fed, sier Nader Naeimi i AMP Capital Investors til Bloomberg.

LES OGSÅ:

Publisert: