Morgan Kane-selskap i brev til aksjonærene: Anklager gründer for luksusliv og manglende skuespillerferdigheter

WR Entertainment anklager gründer Gunnar Ryan Wiik for å ha leid hus for 120.000 kroner i måneden og brukt tusenvis av kroner på medlemskap i luksusklubben Soho House. 

UTPRESSET: Gründeren av selskapet WR Entertainment mener selskapets nåværende ledelse har presset han ut av selskapet og at de går til angrep med feilaktige anklager.

Foto: Helge Mikalsen VG
 • Christian Gran Svenningsen
Publisert:

Mandag sendte WR Entertainment ut et brev til alle aksjonærene hvor de går rett i strupen på tidligere styreleder og gründer i Morgan Kane-selskapet Gunnar Ryan Wiik. Wiik har gått til søksmål mot WR Entertainment og krever 90 millioner kroner i lønnskompensasjon for tiden sin i selskapet.

I brevet til skriver selskapet at de reagerte med sjokk og avsky da Wiik valgte å saksøke selskapet.

– Sjokk og avsky for at han ville gå så langt som å angripe de samme personene som har finansiert hans ekstravante livsstil i Hollywood de siste 10 årene», skriver selskapet.

De skriver at de ikke kan forstå hvorfor Wiik mener at selskapet skylder ham 10 millioner i lønn per år de siste ni årene, som han mener han ikke har mottatt:

– Vi må lure på hvordan han hadde råd til å bo i et hus som kostet 120.000 kroner per måned i husleie, hvordan han kunne bruke over 15.000 kroner per år på et eksklusivt klubbmedlemskap hos Soho House hvordan han hadde råd til å ha et «Black Amex» kort med årlig avgift på rundt kr. 20.000, hvordan han hadde råd til å ha opptil 7 biler på samme tid, inkludert en Ferrari, Porscher, Mercedeser og BMW-er», står det i brevet.

LUKSUSKLUBB: WR Entertainment anklager Gunnar Ryan Wiik blant annet for og brukt tusenvis av kroner på luksusklubben Soho House. Klubben er en privat klubb for folk innen kreative industrier, skriver Soho House på sine hjemmesider. De har klubber i blant annet London, New York og Los Angeles. Bildet er fra klubben i New York.

Foto: Andrew H. Walker AFP

– Begrenset erfaring som skuespiller

I brevet skriver også selskapet at de måtte la Wiik gå gjennom audition for å kapre hovedrollen til den påtenkte Morgan Kane-filmen fordi han har begrenset med skuespillererfaring.

Les også

Morgan Kane-gründer krever 90 millioner kroner

– Etter lange forberedelser ble audition avholdt i oktober 2016, og selskapet brukte over 400.000 kroner på selve audition-dagen for å gi Wiik beste mulige sjanse til å vise sitt talent sammen med svært erfarne filmskapere. Selskapet gjorde alt det kunne for å hjelpe Wiik i å lykkes, og selv om Wiik selv hadde hevdet at han hadde forberedt seg på rollen i årevis og var 100 prosent klar, lykkes han allikevel ikke, skriver WR Entertainment.

E24 har ikke lyktes i å komme i kontakt med selskapets administrerende direktør, Tasmin Lucia-Khan.

– Feile anklager

Onsdag sendte selskapet ut en børsmelding hvor de går gjennom søksmålet til Wiik mot WR Entertainment, og hvor de avviser alle anklager og krav fra selskapets grunnlegger og største aksjonær.

Gunnar Ryan Wiik opplyser til E24 at dette igjen er feilaktige anklager, og mener han er utsatt for utpressing av den sittende ledelsen. Han innrømmer at den største feilen han har begått var å gi nåværende administrerende direktør, Tasmin Lucia-Khan, for mye kontroll i selskapet.

– De som er interesserte i historien fra 2012 vet hva som er sant, og det som kommer frem har ingenting å gjøre i et brev fra administrerende direktør i et børsnotert selskap, sier Wiik.

Svarer på anklager

– Huset ble brukt som et kontor og arbeidsplass for norske partnere som jobbet i Los Angeles. Det var en kostnadseffektiv måte å drive et selskap i oppstartsfasen, lignende det man ser i Silicon Valley. Kostnadene ble på den tiden godkjent av selskapets finansdirektør, svarer Wiik om beskyldningene på pengebruken.

Når det gjelder medlemskapet til den private klubben, «Soho House», sier han at dette var en utgift som ble dekket av han personlig, og var i selskapets fortjeneste i og med at det ble benyttet til å skape relasjoner til viktige mennesker i bransjen.

Han virker oppgitt over anklagene, ettersom han mener opplysningene selskapet går ut med har vesentlige mangler.

Gunnar Ryan Wiik mener at pressen hittil har valgt å dekke saken ubalansert, og kun tatt tak i de feilaktige anklagene fra WR Entertainment har rettet mot ham.

– WR som selskap hadde ikke kredittkort under tiden som omtales, og flere aksjonærer tok personlig risk ved å betale selskapsrelaterte utgifter med egne kredittkort. Ingen gjorde dette mer enn meg.

Bilene som nevnes i brevet mener han omhandler hans personlige investeringer i veteranbiler på rundt 300.000 norske kroner. Han hevder han også sto ansvarlig for finansieringen av flere biler brukt av ansatte i WR som ikke hadde økonomien i orden til å kunne ta opp billån.

Wiik hevder WR Entertainment i dag sitter i mislighold til sine kreditorer, en gjeld han sier skulle vært gjort opp for 30. juni 2017.

– Personlige tokt

Wiik sier til E24 at det er den sittende ledelsen i selskapet som manipulerer aksjonærene og viser til en gruppe investorer fra Drøbak og Ås.

Gruppen er tidligere omtalt også i DNs reportasje om gründeren, og senest i en artikkel i Hollywood-magasinet Variety forrige uke. Denne gruppen med investorer mener Wiik ledelsen utnytter til sin fordel, og har snudd dem imot ham.

– Det er tydelig at det sittende styret og ledelsen i WR heller vil bruke alle aksjonærenes penger på disse personlige toktene i et forsøk på å gjenskape historien. Fokuset burde vært på verdiskapning i form av bokpublisering, vekst og filmproduksjon, sier Wiik.

Administrerende direktør i WR Entertainment, Tasmin Lucia-Kahn, sier til E24 at hun ikke er særlig interessert i å kommentere uttalelsene til Wiik.

– Wiik er et enmanns-sirkus. Et søksmål på 90 millioner kroner fra en uerfaren mann, spesielt en som har levd på selskapet i ni år, er absurd, forteller Lucia-Kahn til E24.

Les også

Filmgründer møtte rasende aksjonærer: – Hvis de fortsetter som nå blir det neppe noen film

Les også

Full strid om Morgan Kane: Selskapet saksøker grunnleggeren

Les også

Retten fryser Morgan Kane-gründerens aksjer

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. WR Entertainment
 2. Film
 3. Gründere
 4. Los Angeles

Flere artikler

 1. Går til motsøksmål mot omstridt Morgan Kane-gründer

 2. WR Entertainment har levert halvårsrapport: Brukte 3,7 millioner i retten

 3. Retten fryser Morgan Kane-gründerens aksjer

 4. Annonsørinnhold

 5. Full strid om Morgan Kane: Selskapet saksøker grunnleggeren

 6. Filmgründer møtte rasende aksjonærer: – Hvis de fortsetter som nå blir det neppe noen film