S&P 500 med beste kvartal siden 2013

Kvartalets siste dag endte uendret for S&P 500, likevel har ikke den brede indeksen opplevd bedre kvartal siden 2013. 

GOD DRIV: S&P 500 endte med å nå en ny milepæl ved utgangen av tredje kvartal.
Publisert:

Den aller siste handelsdagen i tredje kvartal er over, og Wall Street avslutter forholdsvis flatt.

Med en fremgang på 7,94 prosent i løpet av de siste tre månedene har S&P-indeksen på Wall Street hatt sitt beste kvartal siden 2013, skriver CNBC.

For Nasdaqs del må man tilbake til første kvartal i fjor for å finne et bedre kvartal, etter teknologiindeksen steg 7,1 prosent dette kvartalet. Dow Jones på sin side steg 9,3 prosent, noe som er lavere enn forrige kvartal.

Det var særlig et svært sterkt rapporteringskvartal for S&P 500 som sørget for milepælen. Totalt endte resultatet samlet sett for alle S&P-selskapene 25 prosent over samme kvartal i fjor, skriver CNBC.

Ifølge data fra FactSet slo 77,6 prosent av selskapene på indeksen analytikernes estimater.

Slik endte dagen på Wall Street fredag:

  • Dow Jones steg 0,07 prosent
  • Nasdaq steg 0,05 prosent
  • S&P 500 uendret
Les også

50 millioner Facebook-brukere rammet av sikkerhetsbrist

Sikkerhetsglipp for Facebook

Facebook-aksjen opplevde et fall på 2,59 prosent fredag. Det skjedde etter at selskapet like før klokken 19 offentliggjorde at man hadde opplevd et sikkerhetsbrudd.

Selskapet skrev i en melding at personlig informasjon fra opptil 50 millioner brukere kan være på avveie.

«Vi tar dette veldig seriøst og vil at alle skal få vite hva som har skjedd og hvilke tiltak vi iverksetter umiddelbart for å sørge for folks sikkerhet,» heter det i meldingen.

Ifølge selskapet har hackere stjålet en digital nøkkel som sørger for at brukerne slipper legge inn passord hver gang man logger inn. Slik skal hackerne ha sikret seg muligheten for å overta andre personers kontoer. Sikkerhetshullet skal være tettet.

– Samtidig som jeg er glad for at vi har funnet feilen, fikset sårbarheten og sikret kontoene som kan være hacket, er realiteten at vi må utvikle nye verktøy fra å hindre dette fra å skje i utgangspunktet, skrev Facebook-sjef Mark Zuckerberg i en oppdatering.

Les også

Fra Twitter-melding til bedragerisak for Elon Musk

Tesla stup etter bedragerisøksmål

Tesla falt tungt etter torsdagens melding om at amerikanske finansmyndigheter åpner bedragerisak mot Tesla-gründer Elon Musk.

Ved utgangen av dagen var aksjen ned 13,9 prosent til 264,77 dollar per aksje.

Med det ble over 7 milliarder dollar, tilsvarende nær 60 milliarder kroner barbert bort av selskapets markedsverdi i løpet av kvartalets siste handelsdag.

Årsaken til bedragerisaken er de mye omtalte Twitter-meldingene som sjokkerte markedet i august, der Musk varslet om planene for å ta elbilprodusenten av børs, en plan som senere ble skrotet.

Da varslet Musk at finansieringen av en børs-exit var på plass. Ifølge Bloomberg hevder SEC at påstanden var falsk og villedende overfor investorene.

Finanstilsynet (SEC) har nå bedt om at Musk fratas muligheten til å være leder av børsnoterte selskaper, eller sitte i styrene til noen av disse.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om