Fred. Olsen varsler ny redningsplan

Den kriserammede riggselskapet serverer nytt forslag for å få bukt med selskapets gjeld.

TIL SALGS: Fred. Olsen Energy skal, som et ledd i den nye redningsplanen, selge Bolette Dolphin.
Publisert:

Riggselskapet Fred. Olsen Energy har arbeidet for å få til en avtale som kan rydde opp i gjelden.

E24+: Kjøper du Fred Olsen Energy-aksjen til dagens kurs, satser du egentlig på et mirakel

Tirsdag melder selskapet at det har kommet med et nytt forslag til refinansiering:

  • Forslaget innebærer at boreenheten Bolette Dolphin selges, mens det gjøres en emisjon på 130–140 millioner dollar og tas opp et nytt lån på rundt 90 millioner dollar.
  • Utestående sikret gjeld skal gjøres opp med en betaling på 580 millioner dollar, i tillegg til visse mindre betalinger, opplyser selskapet.
  • Alle utestående obligasjonsgjeld skal gjøres opp ved at gjelden gjøres om til aksjer. Etter refinansieringen vil dette utgjøre 10 prosent av aksjekapitalen, tilsvarende en verdi på rundt 15 millioner dollar.
  • Til dagens aksjonærer blir det kun smuler igjen hvis planen gjennomføres. De eksisterende aksjene i selskapet vil utgjøre omtrent 1 prosent av aksjekapitalen etter restruktureringen, tilsvarende en verdi på 1,5 millioner dollar.

Etter refinansieringen vil riggselskapet ha fire boreenheter, Blackford Dolphin, Bideford Dolphin, Borgland Dolphin og Byford Dolphin.

Les også

Fred. Olsen stopper kreditorbetalinger

I meldingen skriver Fred. Olsen Energy at det vil fortsette forhandlingene med selskapets interessenter, med mål om å sikre nok støtte til redningsplanen. Forslaget kan bli endret i løpet av disse forhandlingene, skriver selskapet.

Sluttet å betjene gjeld

Frem til 30. juni hadde selskapet en midlertidig avtale om stans i avdragsbetalinger med kreditorene, og etter at partene ikke ble enige om en videreføring av denne sluttet selskapet den 3. juli å betjene gjelden sin.

En av de store utfordringene til Fred Olsen Energy under oljebremsen har vært at det meste av flåten har endt i opplag.

Ifølge resultatrapporten for tredje kvartal hadde kontantbeholdningen krympet til 154 millioner dollar ved utgangen av september fra 452 millioner dollar på samme tid i fjor.

I samme rapport ble det varslet at enhetene Bredford og Belford Dolphin skulle skrotes.

Les også

Underskuddene vokser i Fred Olsen Energy

Les også

Fred. Olsen stopper kreditorbetalinger

Publisert: