Avis: Uber søkte om børsnotering denne uken

Taxiappselskapet Uber har denne uken søkt om å få noteres på børs i USA, men har søkt konfidensielt.

UBER: Taper fortsatt milliarder hver måned, men vokser fremdeles raskt, og ønsker og noteres på børs i løpet av 2019.
Publisert:

Ubers toppsjef, Dara Khosrowshahi, har uttalt at selskapet sikter på børs i 2019, men fredag kveld sier anonyme kilder til Wall Street Journal og Bloomberg at søknaden til finanstilsynet i USA (SEC) er levert.

Flere rådgivere rundt selskapet avisene har snakket med mener børsnoteringen vil verdsette Uber til 120 milliarder dollar (1.020 milliarder kroner), og kan bli en av de fem største noteringene noensinne.

Like etter Lyft

Nyheten kommer bare dager etter at det ble kjent at Ubers erkerival i USA, Lyft, har søkt til det amerikanske finanstilsynet om børsnotering neste år.

Les også

Sp og Taxiforbundet allierer seg i kampen mot «Uber-loven»

Uber har hentet over 20 milliarder dollar fra investorer, som med tiden er svært lystne på å få tilbake sin investering med god fortjeneste. Det samme gjelder en rekke ansatte som har fått aksjer i selskapet gjennom års tjeneste.

I USA, som er Ubers største marked, har selskapet 69 prosent markedsandel, mens Lyft som er nest største aktør har 28 prosent.

Uber har ikke kommentert artikkelen lørdag morgen.

Taper fortsatt penger

Hverken Uber eller Lyft er for øvrig lønnsomme, og førstnevnte tapte 1,07 milliarder dollar i tredje kvartal, samtidig om inntektene økte 38 prosent til 2,95 milliarder dollar, ifølge en kvartalsrapport fra midten av november.

Les også

Ubers sjef i Norge slutter: Sier motstanden mot Uber bidro til byttet

Brutto kjøreinntekter, altså hva Uber har tjent på kjøreturer, før kostnader som lønn til sjåfører, økte til 12,72 milliarder dollar opp 34 prosent fra i fjor.

Uber lettet også for første gang på sløret når det kommer til Uber Eats, selskapets Foodora-konkurrent. Selskapet tok matbestillinger for 17,8 milliarder kroner i tredje kvartal, noe som er en økning på 150 prosent fra i fjor.

Publisert:

Her kan du lese mer om