Østerrikere byr på TTS Group - styret anbefaler salg

Den østerrikske giganten Palfinger vil kjøpe det bergenske industrikonsernet TTS Group for 600 millioner kroner.

OPPKJØP: Norske TTS Group blir trolig østerriksk.

Foto: Palfinger
 • Andreas Fosse
Publisert:

Det kommer frem i en børsmelding fra sistnevnte søndag kveld, der det også står at styret har vedtatt å anbefale det foreslåtte tilbudet til selskapets aksjonærer.

Palfinger tilbyr å overta alle aksjer i TTS Group for 5,60 kroner per aksje. Det innebærer en «bonus» på 65 prosent mot TTS Groups sluttkurs fredag 17. juni.

De største eierne i TTS Group – Skeie-familien, Rasmussengruppen AS, Holberg Norge, Barrus Capital AS og Skagen Vekst -, som representerer 67 prosent av aksjene, har ifølge børsmeldingen forhåndsakseptert budet.

Palfinger forventer å få sendt et tilbudsdokument til Oslo Børs innen 11. juli, og fra da vil fristen for å akseptere tilbudet være fire uker.

Positiv konsernsjef

– TTS har en klar ambisjon om vekst gjennom utvikling av et bredere utvalg produkter og produktpakker innen dekk- og lastehåndteringsutstyr til ulike fartøys-segmenter. Å slå seg sammen med Palfinger, og potensielt også Harding, vil gi store synergier og danne en solid plattform for planlagt vekst, sier konsernsjef Toril Eidesvik i TTS Group i en pressemelding.

Eidesvik tok nylig over som TTS-sjef, faktisk samme dag som Birgitte Ringstad Vartdal tok over John Fredriksen-kontrollerte Golden Ocean. To nye kvinnelige toppsjefer på Oslo Børs annonsert i løpet av én dag er ikke hverdagskost, og andelen kvinnelige børstopper notert på Oslo Børs økte med 20 prosent den dagen.

TTS har lenge slitt med røde tall, og i 2014 meldte selskapet at de måtte kutte hver tiende ansatte.

HAVNEJOBB: TTS Group leverer håndteringsutstyr for skip, havner og oljebransjen. Her er en tegning fra Värtahamnen i Stockholm, hvor TTS Group er med på prosjektet.

Foto: TTS

Imidlertid karret selskapet seg i pluss da resultat for første kvartal 2016 ble presentert for omtrent en måned siden. Et overskudd på 0,3 millioner kroner er ikke mye, men betydelig bedre enn underskuddet på 28 millioner kroner samme kvartal året før.

Internasjonal kjempe

Palfinger, som er notert på Wien-børsen og med hovedkontor i Bergheim i Salzburg, holder til i et land uten kyst, men ønsker med kjøpet å bli blant verdens tre ledende utstyrsleverandører til skip.

– I fremtiden ønsker vi å bli en «onestop»-leverandør som internasjonalt kan tilby alle maritime kunder konkurransedyktige produkter og service. Med en stab på cirka 3.000 ansatte i 22 land og med en omsetning på mer enn 600 millioner euro vil Palfinger Marine fra og med 2017 bidra med rundt en tredjedel av omsetningen til Palfinger Group, og med det bli Palfinger Groups andre, sterke bærebjelke, sier konsernsjef Herbert Ortner i Palfinger Group om det mulige oppkjøpet.

Palfinger kjøpte nylig også vestlandselskapet Harding, som produserer livbåter.

Les også

Millionavtaler til TTS

Les også

Oljeservice-selskap varsler nedskjæringer

Les også

118 mill. til TTS

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nekkar (tidl. TTS Group)
 2. Olje og gass

Flere artikler

 1. Småaksjonærene stakk kjepper i hjulene

 2. Betalt innhold

  Industrigigant vil kjøpe TTS

 3. Betalt innhold

  Palfinger vil kjøpe TTS

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  TTS: – Vi trodde virkelig at salget skulle gå gjennom

 6. Betalt innhold

  Nå er Harding solgt til industrigiganten