Kjøpte seg til inntektsvekst

- Vår største utfordring er å skape organisk omsetningsvekst.

VEKST: Konsernsjef i Orkla Peter A. Ruzicka (t.h.) sammen med styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen (t.v.).
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

Orkla klarte å øke både inntektene og driftsresultatet i første kvartal, men forklaringen kommer til dels fra at selskapet har kjøpt opp virksomhet.

Orkla hadde i første kvartal driftsinntekter på 8.306 millioner kroner og et driftsresultat før amortiseringer (EBITA) på 736 millioner kroner. I samme kvartal i fjor kunne Orkla vise til inntekter på 7.219 millioner kroner og en EBITA på 596 millioner kroner.

Orklas merkevarevirksomhet hadde en omsetning på 6.970 millioner kroner, som tilsvarer en vekst på 17 prosent. Inntektsveksten forklares av kjøpt virksomhet og positive valutaomregningseffekter - primært at oppkjøpte Rieber & Søn nå er konsolidert inn i Orklas regnskap.

Utfordringen

- Isolert sett er jeg glad for resultatfremgangen i kvartalet, men vår største utfordring er å skape organisk omsetningsvekst. En rekke tiltak skal bidra positivt til dette. Vi skal satse på færre og større innovasjoner, og rette mer av ressursbruk og markedsføring mot våre sterkeste merker. På sikt skal vi se resultatet av dette systematiske arbeidet, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.

Selskapets resultat før skatt endte på 639 millioner kroner, mot 900 millioner kroner i fjor - da ble resultatet løftet av gevinster på aksjer og finansielle eiendeler på 221 millioner kroner.

Rendyrker seg mer

Orkla varsler også at de vil vurdere en mulig børsnotering av det heleide svenske datterselsskapet Gränges AB på Stockholmsbørsen.

Beslutningen er et ledd i Orklas langsiktige strategi om å være et rendyrket merkevareselskap.

Gränges er globalt markedsledende innen produksjon av valset aluminium til varmevekslere, hovedsakelig innen bilindustrien. Virksomheten har produksjonsanlegg i Sverige og Kina og hadde til sammen 971 ansatte ved utgangen av 2013.

Selskapet omsatte for 4,0 milliarder kroner i 2013 og fikk et driftsresultat på 337 millioner kroner.

I første kvartal hadde selskapet et driftsresultat på 117 millioner kroner, opp fra 85 millioner kroner.

Les også:

Orklas nye sjef kjøpte 280.000 aksjerStein Erik Hagen: - Jeg føler våre penger er i trygge henderOrkla dropper palmeoljenStein Erik Hagen omrokkerer aksjer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Orkla

Flere artikler

  1. Skuffende resultat

  2. Skår i gleden etter knalltall fra Orkla

  3. Storsalg ga milliardkvartal for Orkla

  4. Tiende strake opptur for Orklas kjernevirksomhet

  5. – Enorm økning i avgiftene