DNB løfter Golden Ocean: Aksjen seiler i full fart

John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean seiler i full fart på Oslo Børs etter at DNB Markets ga selskapet tommelen opp.

- KJØP: DNB Markets har løftet tørrlastrederiet Golden Ocean til en kjøpsanbefaling og løfter også på kursmålet. Meglerhuset tror ratene er på vei opp og at Golden Ocean vil dra nytte av det med spotmarkedeksponeringen sin. Her er rederiets Golden Feng avbildet.
 • Marius Lorentzen
Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Oslo Børs her

Aksjen i tørrlastrederiet Golden Ocean skjøt plutselig fart fredag morgen da Oslo Børs hadde åpnet handelen på ukens siste handledag.

DNB Markets sendte ut en ny anbefaling av rederiet på morgenkvisten, der meglerhuset løfter rederiet fra Hold til Kjøp, og øker kursmålet med 90 øre til 13,90 aksjen.

Aksjen startet opp 1,5 prosent, men steg raskt til en oppgang på 3,54 prosent til 11,7 kroner.

- Vi har oppjustert våre estimater for tørrbulkratene i 2014 og 2015 med 20 prosent. Dette innebærer at EBITDA-estimatene (driftsresultat, journ. anm.) for Golden Ocean heves med 22 prosent for 2014, 25 prosent for 2015 og 16 prosent for 2016, skriver DNB, og legger til at estimatene også inkluderer Golden Oceans kjøp av en 50 prosents andel i et capesize-fartøy.

Golden Ocean har en stor eksponering mot spotmarkedet, fremfor langsiktige fastsatte kontrakter, noe DNB peker på er gunstig i en situasjon der ratene stiger.

Hovedindeksen starter opp 0,31 prosent til 550,2 poeng, og fortsetter dermed oppover etter å ha avsluttet torsdagens opp 0,33 prosent.

Les også

Asia-opptur etter største nedgang på syv måneder

Et fat nordsjøolje (Brent) handles fredag morgen til 106,3 dollar, opp 0,13 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles til 98,67 dollar, opp 0,05 prosent.

Slik åpner børsene i Europa:

 • OMXS30, Stockholm ned 0,14 prosent
 • OMXC20, København ned 0,2 prosent
 • DAX 30, Frankfurt opp 0,21 prosent
 • FTSE 100, London ned 0,49 prosent
 • CAC 40, Paris opp 0,1 prosent

Reach-rakett

Den store vinneren på Oslo Børs fredag formiddag er uten tvil Reach Subsea.

Selskapets aksje har vært opp hele 20 prosent, og ligger med en oppgang på snaue 17 prosent kort tid etter åpning.

Selskapet kunne fredag morgen melde om at offshore-skipet Dina Star, som ble bygget i fjor, har sikret seg en kontrakt på 10 millioner dollar for arbeid i fire til seks måneder fra juni.

Fartøyet er designet for å kunne lede fjernstyrte undervannsoperasjoner og skal på denne kontrakten fungere som et multipurpose-fartøy i nordområdene.

Sulten på Orkla

Det er ikke bare Golden Ocean som får seg et løft av DNBs analytikere fredag.

Meglerhuset gir også en kjøpsanbefaling på Orkla, mot en tidligere Hold-anbefaling. Kursmålet er løftet fra 51 til 55 kroner. DNB viser til at Orkla har hatt en lavere utvikling enn markedet ellers siden i fjor sommer.

- Spørsmålet er om det er realistisk å forvente at en ny ledelse vil kunne levere på en målsetting om 3 prosent organisk vekst innenfor merkevareområdet (BCG) fra 2016. Hvis vi ser på realisert vekst i sammenlignbare selskap og samtidig ser på underliggende vekst i de markedene som er mest relevante for Orkla finner vi støtte for at målsettingen er innen rekkevidde, skriver meglerhuset.

Orkla-aksjen stiger med 1,41 prosent fra start til 48,98 kroner.

Les også:

Nedgang på børsen i MoskvaVarsler mulig nedgradering av Russlands kredittverdighet- Sanksjonene kan føre til et salgspress som ikke er sett i Russland før

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børs og marked

Flere artikler

 1. Meglerhus skrur opp kursmålet på Fredriksen-rederi

 2. Danske gjør helomvending i Fredriksen-aksje

 3. Seadrill-rush på Oslo Børs

 4. Dette er Paretos aksjefavoritter

 5. Fredriksen-rederi går glipp av viktig scrubber-premie