Amazon økte omsetningen - men varsler om underskudd

Driftsoverskuddet til Amazon falt i første kvartal. Nå forbereder selskapet markedet på at de vil gå i minus.

DYRT AKSJEPROGRAM: Amazon varsler et underskudd på driften i inneværende kvartal. Et kostbart belønningsprogram til de ansatte forklarer endringen. Her demonstrerer Amazon-sjef og -grunnlegger Jeff Bezos en av Kindle-lesebrettene under en presentasjon i 2012.
Publisert:

Netthandelselskapet Amazon offentliggjorde torsdag kveld norsk tid sine resultater for årets første kvartal.

Selskapet leverte et resultat per aksje på 0,23 dollar og en omsetning på 19,74 milliarder dollar.

Mens resultatet var som ventet var omsetningen høyere enn de 19,43 milliardene som analytikerne hadde ventet, ifølge CNBC.

Selskapets driftsoverskudd falt likevel betraktelig sammenlignet med samme periode i fjor. Driften endte 146 millioner dollar i pluss, en nedgang på 19 prosent mot fjorårets 181 millioner.

Hadde det ikke vært for gunstige valutaforhold ville resultatet vært ytterligere 18 millioner dollar dårligere, ifølge regnskapstallene.

Wall Street ser likevel ut til å være fornøyd og sender aksjen opp drøye 2,4 prosent i etterhandelen på Nasdaq. Aksjen hadde allerede steget 3,87 prosent på Nasdaq gjennom dagen, før tallene ble sluppet.

- Vi får energien vår fra å drive innovasjon på vegne av kundene våre, og 2014 har hatt en kinetisk start, sier konsernsjef Jeff Bezos i en pressemelding.

Han trekker frem at selskapet har lansert streaming-enheten Fire TV, som skal konkurrere med Apple og Google, som allerede har fått med innholdsleverandører som HBO og Netflix med på laget i USA.

Les også

Wall Street i grønt - og Microsoft fortsetter oppover

Varsler om underskudd

For dette kvartalet (andre kvartal) spår nå Amazon at netto salget vil ende på mellom 18,1 og 19,8 milliarder dollar, en økning på mellom 15 og 26 prosent sammenlignet med fjoråret.

De venter derimot at driften vil gå mellom 55 og 455 millioner dollar i minus, mot et overskudd på 79 millioner dollar i fjor.

Amazon legger nemlig til grunn at de skal bruke hele 455 millioner dollar i dette kvartalet til aksjebasert belønning av ansatte, samt visse avskrivninger på immaterielle eiendeler.

Les også:

«Kinas eBay» vil på børs i USA: Bare Facebook har vært størreVerdien på Apple og Amazon har stupt med 360 milliarderGoogle kjøper drone-selskapWSJ: Amazon slipper snart sin iPhone-konkurrentAmazon synker etter TV-lanseringHer leverer Amazon bil i pappeske

Publisert: