Kinesisk PC-gigant snart størst i verden

Den kinesiske PC-giganten Lenovo har økt omsetningen med over 35 prosent de siste tre månedene og snuser HP i nakken.

VOKSER OG VOKSER: PC-produsenten Lenovo vokste med 35 prosent i andre kvartal i år, og har nå en markedsandel på 14,7 prosent.

Elizabeth Dalziel
  • E24
Publisert: Publisert:

Kinesiske Lenovo er i ferd med å bli verdens største PC-produsent, og befinner seg nå marginalt bak markedsleder Hewlett-Packard, skriver Bloomberg.

Omsetningen til selskapet steg til over 8 milliarder dollar i andre kvartal i år. Dette er en økning på over 35 prosent.

Den store økningen medfører at selskapet har økt sin markedsandel betydelig, og nå har 14,7 prosent av markedet. Dette er rett bak den amerikanske PC-kjempen Hewlett-Packard, som har 14,9 prosent av markedet.

Driftsinntektene til Lenovo steg med neste 48 prosent til 181 millioner dollar i andre kvartal.

Store i Utviklings-Kina

En viktig årsak til Lenovos store vekst er deres satsing i Kina - utenfor storbyene.

- Lenovo tjener på selskapets posisjon på det kinesiske markedet. Selskapets penetrering av landområdene i Kina og i de mindre utviklede byene er høyere enn noen av de andre produsentenes, sier analytiker Christine Wang i Daiwas Capital til Bloomberg.

LES OGSÅ: Kinas PC-salg forbi USA

- I de mindre utviklede byene er vekstraten stadig tosifret, noe som er årsaken til at Lenovo er i stand til å industriens gjennomsnittlige vekst, sier hun.

Lenovo har en uttalt strategi om å bli verdens største PC-produsent. I tillegg har selskapet de siste årene satset stadig mer i andre markeder, deriblant smarttelefoner, nettbrett og tv.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Verdens største PC-produsent øker

  2. Globalt ras i PC-salget

  3. Sitter fast i dragsugettil det globale PC-salget

  4. Annonsørinnhold

  5. HP tapte 52,1 mrd.på tre måneder

  6. Google selger Motorola til kinesiske Lenovo