Tror på børshopp i Europa

Etter en nitrist børsuke, ligger det an til opptur på starten av ukens siste handelsdag.

OPP: I London ventes FTSE 100-indeksen å stige med 0,8 prosent fredag morgen.
Publisert:

«I don't care if Monday's blue. Tuesday's grey and Wednesday too. Thursday I don't care about you. It's Friday, I'm in love.»

- The Cure

Etter en nitrist børsuke, ligger det an til opptur på starten av ukens siste handelsdag.

Oslo Børs er ventet å stige med 1,1 prosent i åpningshandelen. Det tror i hvert fall nettmegleren Netfonds.

- Alle de toneangivende børsene falt kraftig i går, men åpningen i Europa i dag blir etter alt å dømme positiv. Nedturen de siste dagene trenger ikke bety noe annet enn at markedene bare skal teste bunnen fra august måned, skriver Netfonds.

Børsene i Europa starter trolig dagen med oppgang. FTSE 100-indeksen i London er vente å stige med opp til 0,8 prosent i åpningshandelen. I Frankfurt ventes DAX-indeksen å stige med 1,2 prosent. Og i Frankrike er CAC-40-indeksen ventet å stige med 1,5 prosent.*

G20 varsler fredag morgen en felles forpliktelse til å vedta «sterke og koordinerte» tiltak for å stabilisere det finansielle systemet og for å gi støtte til veksten. Ingen konkrete tiltak ble vedtatt, men G20 slår fast at de vil sikre bankene tilgang til finansiering.

LES MER: G20 varsler felles tiltak

Oljeprisen er noe lavere enn ved børsslutt torsdag. Fredag morgen, klokken 07.49, omsettes et fat nordsjøolje for 105,63 dollar. Det er ned 63 cents siden børsslutt i Oslo torsdag.

I Asia har nedturen fra torsdag fortsatt gjennom handelen fredag. Børsen i Tokyo er stengt på grunn av en offentlig fridag. Men i Seoul falt Kospi-indeksen med 5,3 prosent. I Hongkong er Hang Seng-indeksen ned 2,2 prosent halvveis ut i børdagen.

LES MER: Kan bli dårligste uke siden finanskrisen

I USA ble torsdag nok en dårlig dag. Dow Jones stupte 3,52 prosent til 10.734 poeng - det verste fallet på fem uker. S&P 500 raste 3,19 prosent til 1.130 poeng. Nasdaq endte ned hele 3,25 prosent til 2.456 poeng.

LES MER: Wall Street dundret til bunns

EKSTRAORDINÆRE POSTER: Varm opp dagen med 90-tallsslageren Friday I'm In Love (lenke til YouTube).

* Forventningene er hentet fra britiske spillselskaper som tilbyr oddsspill på utviklingen i åpningshandelen, definert som de fem første minuttene av børsdagen.

Publisert: