Sevan Marine kan være konkurs

Styret i riggselskapet Sevan Marine sitter nå i møte for å behandle tilbakemeldingen fra kreditorene, som hadde fått frist klokken 8 til å vurdere en varig løsning for selskapet.

FINANSIERINGEN MOT SLUTTEN: Sevan Marine fikk sin brofinansiering gjennom sommeren og høsten. Spørsmålet er om selskapet i mellomtiden har greid å komme til enighet med kreditorene om en varig restrukturering.
Publisert:

I begynnelsen av august meldte Sevan Marine at riggselskapet hadde fått utsatt renteinnbetalingene på sine obligasjonslån ut september. Obligasjonslånene utgjør til sammen over 4 milliarder kroner.

- Obligasjoneseierne har ikke frasagt seg noen rettigheter - rentene fortsetter å løpe men vi trenger ikke betale dem i fritaksperioden. I mellomtiden skal vi restrukturere selskapet, sa administrerende direktør Carl Lieungh overfor E24.

LES OGSÅ: Får utsettelse på 4 lånte milliarder

I går kveld ble det ifølge Dagens Næringsliv jobbet på spreng med en mer varig løsning.

Like før børsåpning onsdag meldte Oslo Børs at aksjen og obligasjonene i Sevan Marine er suspendert i påvente av en avklaring fra selskapets styremøte i formiddag. Det er selskapet, Oslo Børs og Finanstilsynet som har bedt om dette.

- Spennende på tampen

Oligasjonseierne fikk et ultimatum til klokken åtte i dag til å godta en mer varig løsning som trolig må innebære konvertering av gjeld til aksjekapital og/eller justering av lånebetingelsene.

Største aksjonær og styreleder i selskapet, Jens Ulltveit-Moe, har varslet at han vil begjære oppbud dersom ikke man kommer frem til en løsning innen fristen.

AksjeLongname: Sevan MarineTicker: SEVANMarked: OSEOrganiasonsnummber: 983218180TSID:Trade time: 2011-09-27 17:30:00Last: 0.3Close: 0.3Periode: 1year

- Det har kommet en tilbakemelding fra kreditorene, som vi skal diskutere på styremøtet nå klokken 8, sier Ulltveit-Moe til E24 onsdag morgen.

- Kan du si noe om hva den tilbakemeldingen består i?

- Nei det kan jeg ikke, men det er jo alltid spennende på tampen, svarer investoren.

Jens Ulltveit-Moe, største eier og styreleder i Sevan Marine.
Publisert:

Her kan du lese mer om