Børsfall ved ukestart

Svak ukestart for aksjeinvestorene i Oslo.

KINA: Den negative stemningen både i Asia og Europa skyldes av kinesiske myndigheter de siste ukene har presentert flere statistikker som tyder på at fresen i landets økonomi er i ferd med å avta.
Publisert: Publisert:

Etter en laber ukestart på børsene i Asia har Oslo Børs innledet børsuken i samme stemningsleie.

10 minutter etter mandagens åpning sendes hovedindeksen ned 0,49 prosent til 423,67 poeng.
Den negative stemningen både i Asia og Europa skyldes av kinesiske myndigheter de siste ukene har presentert flere statistikker som tyder på at fresen i landets økonomi er i ferd med å avta.

I helgen viste en fersk rapport at Kinas import økte mer enn antatt, mens eksporten falt mer en antatt. Importveksten var dobbelt så stor som eksportveksten, 39,6 prosent mot 18,4 prosent.

Samtidig viser anslag for den økonomiske veksten at kinesisk BNP «bare» økte med åtte prosent i første kvartal, mot 8,9 prosent i forrige kvartal.

Trekker oljeprisen nedover
Oljeprisene faller noe tilbake mandag morgen, og følger dermed etter aksjemarkedene i Asia. Kinas handelsunderskudd bidrar til å øke markedets bekymringer for den kinesiske veksten.

Frontkontrakten på Brentolje omsettes for 125,41 dollar fatet, ned 57 cent for dagen og 79 cent lavere enn børsslutt fredag.

Tilsvarende WTI-kontrakt svekker seg 57 cent til 106,83 dollar.

Statoil-aksjen sendes ned 1 prosent til 159,10 kroner.

Prosafe
Boligriggselskapet Prosafe har inngått en kontrakt med Shell for bruk av riggen Safe Astoria offshore Filippinene. Prosafe har gitt Shell muligheten til å velge en struktur med en 11 måneders fast periode pluss opsjoner, eller en 12 måneders fast periode pluss opsjoner. Kontrakten inneholder tre enmåneders opsjoner.

Total verdi på kontrakten vil være på mellom 58,1 og 70,5 millioner dollar avhengig av hvilket alternativ som blir valgt.

Aksjen til Prosafe stiger 0,53 prosent til 47,23 kroner.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om