Moderat nedgang for Borregaard

Borregaard er likevel fornøyd med resultatet i første kvartal.

I ARBEID: På bildet ser man tømmer som brukes til å fremstille vanillin ankomme Borregaard og løftes over til tømmerstablene i påvente av å bli til flis. Markedssituasjonen for vanilin-produktene var utfordrende i første kvartal.
Publisert: Publisert:

Selskapet leverer et driftsresultat (EBIT) for første kvartal på 111 millioner kroner, som er 16 millioner lavere enn første kvartal 2012, som endte på 127 millioner kroner.

Driftsresultatet er imidlertid betydelig opp fra forrige kvartal, som endte på 89 millioner kroner.

Les også: - Vi har levert to sterke år på rad

Moderat nedgang

Høyere utsalgspriser og bedre produktmiks kompenserte for lavere volum innen forretningsområdet spesialkjemikalier og bidro til et tilfredsstillende driftsresultat, påpeker selskapet i resultatpresentasjonen tirsdag morgen.

Forretningsområdet cellulose leverte derimot større volum, og sammen med reduserte tømmerkostnader bidro det positivt til driftsresultatet.

- Vi er tilfreds med å se en sterk forbedring i produktmiksen innen forretningsområdet spesialkjemikalier, i tillegg til større volumer og lavere kostnader innen cellulose. Samlet sett har dette bidratt til å skape et tilfredsstillende resultat, sier administrerende direktør, Per A. Sørlie, i en børsmelding fra selskapet.

Borregaard mener nedgangen i driftsresultatet i all hovedsak skyldes en nedgang innen andre forretningsområder.

- Samlet sett har markedsforholdene vært gunstige, med unntak av den utfordrende markedssituasjonen for vanilin-produktene, heter det i børsmeldingen.

Andre forretningsområder led under ujevn leveringsflyt, og prispress på ingrediensene, ifølge børsmeldingen.

Les også: Børsfesten uteble for Borregaard

Bedre rustet mot sterk krone

Den sterke norske kronen har fremdeles negativ innvirkning på resultatet, men blir langt på vei motvirket av gevinster fra valutasikring, sammenlignet med første kvartal 2012.

Også driftsinntektene for første kvartal viser en moderat nedgang på 9 millioner til 972 millioner kroner, sammenlignet med første kvartal 2012, som endte på 981 millioner.

Netto resultat per aksje var 0,65 kroner, sammenlignet med 0,79 kroner i første kvartal 2012.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no