SAS har blitt svenskere

Den store spareplanen til SAS vil etterlate et selskap som er vesentlig mer svensk enn tidligere.

SLANKERE ALT SAMMEN: Med unntak av salgsfunksjonene, som fortsatt vil finnes i stor skala i alle tre land, blir alle dobbeltfunksjoner i administrasjonen i SAS lagt ned. I dag er det for eksempel dobbeltfunksjoner på markedsføring og ruteplanlegging.
Publisert:

Størstedelen av reduksjonen i administrasjonen vil finne sted i Norge og Danmark, der opp til 800 risikerer å miste jobben. Men kun få av flyselskapets ansatte i Sverige er i faresonen, skriver Berlingske.

Det kan bli aktuelt å ansatte folk på hovedkontoret i Stockholm, fordi flere av stillingene man legger ned i Danmark og Norge ikke kan unnværes, ifølge avisa. Og i fremtiden skal de jobbene utføres fra Sverige.

I Danmark vil kun drøye halvparten av de ansatte i administrasjonen få beholde jobben, mens situasjonen i Norge er enda dystrere. Etter nedskjæringene vil det kun være igjen rundt 100 administrative stillinger, mot dagens 500.

Les også: Store kutt for SAS-ansatte: Dette må de ofre

Med unntak av salgsfunksjonene, som fortsatt vil finnes i stor skala i alle tre land, blir alle dobbeltfunksjoner i administrasjonen lagt ned. I dag er det for eksempel dobbeltfunksjoner på markedsføring og ruteplanlegging.

Dobbeltarbeidet er en konsekvens av at alle tre eierland har ønsket å sikre arbeidsplasser. Tidligere SAS-direktører har uten hell forsøkt å kvitte seg med dobbeltfunksjonene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om