Millionoverskudd
etter to års drift

Sterkt resultat for Dolphin Group.

STERKE TALL: Dolphin leverte sterke kontraktsmarginer i fjerde kvartal. Polar Duchess var i aksjon utenfor Sør-Afrika.
Publisert:

Det tar ofte tid før nystartede bedrifter tjener penger. Dolphin Group kan imidlertid notere et pent overskudd etter kun få års drift, godt hjulpet av et sterkt seismikkmarked. Både topp og bunn viser solid økning, både i fjerde kvartal og i 2012 sett under ett.

- De tradisjonelt høye Nordsjø-ratene i sommersesongen fortsatte gjennom kvartalet i andre geografiske regioner som Afrika og Sør-Amerika. Dette dokumenterer fortsatt styrkelse av det globale 3D-seismikkmarkedet, skriver selskapet.

Kontraktsmarginene for det fjerde kvartalet beskrives som «sterke», drevet av arbeid for Shell og Statoil. Multiklientsalget i perioden var begrenset, grunnet sesongeffekter og begrenset tilbud.

Omsetningen i årets siste tre måneder økte til 75,5 millioner dollar, mot 30,1 millioner i samme periode året før.

Driftsresultatet økte til 16,3 millioner i fjerde kvartal, mot minus 664.000 dollar i 2011. Resultatet etter skatt ble 13,9 millioner dollar i fjerde kvartal, mot minus 2,96 millioner i 2011.

Kjøper skip

Dolphin har tidligere varslet at 2013 kan bli et enda bedre år, og gjentar en forventet inntektsvekst på 40 til 50 prosent, samt totaltomsetning på over 300 millioner dollar. De beskriver egen ordrebok som «rekordsterk». Den var på 150 millioner dollar ved inngangen til året.

For å møte den forventede etterspørselen har selskapet sikret seg to nye skip.

- De to nye fartøyene øker vår evne til å drive effektivt og sikkert i både i modne hydrokarbonbasseng og i provinser under utforskning. Basert på vårt positive syn på markedet, tror vi at nye kontrakter vil skape vesentlige verdier for våre investorer, sier Dolphin-sjef Atle Jacobsen i en uttalelse.

Det er planlagt multiklientinvesteringer på 50 til 70 millioner dollar, med en amortiseringsgrad på 45 til 50 prosent.

- Grunnet økte priser for høykvalitets 3D-seismikk og gunstige kontraktspriser for skip er det ventet at driftsmarginene bedres i 2013.

Les også: Investorene kastet seg over Dolphin

Les også: Analytikere om Dolphin: Kjøp!

Les også: Dolphin leverte rekordtall

Publisert:
Gå til e24.no