Sterkere resultater for Telenor

Leverer sterkere topp- og bunnlinje enn ventet i fjerde kvartal.

PRESENTERER TALL: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas legger onsdag fram Telenor-resultatene for fjerde kvartal 2012.
Publisert:

Den norske telegiganten Telenor presenterer onsdag sine resultater for det fjerde kvartalet 2012. Både topp- og bunnlinjen slår konsensus forventninger og tallene for tilsvarende kvartal i 2011.

- Jeg er fornøyd med å avslutte et hendelsesrikt år med sterke regnskapstall og med at vi har nådd viktige milepæler, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Omsetningen i kvartalet var på 25,99 milliarder kroner, mot 25,43 milliarder i 2011. Resultatet etter skatt endte på 3,62 milliarder kroner, mot minus 3,29 milliarder kroner i samme periode året før.

Analytikerne hadde sett for seg omsetning på 25,54 milliarder og et resultat på 3,42 milliarder, ifølge nyhetsbyrået Dow Jones.

Øker utbyttet

- Vi har sett sterk økning i etterspørselen etter datatjenester gjennom året. Oppstarten av 4G-tjenester i Norge og tilegnelsen av 3G-lisens i Thailand lar oss introdusere enda bedre mobiltjenester til våre kunder. Ved å skaffe nye lisenser i India, har vi sikret en plattform for vår fremtid i dette voksende markedet. Telenors posisjon i Vimpelcom har blitt gjenopprettet, oppsummerer Baksaas.

Konsernets driftsresultat kom inn noe svakere enn ventet. EBITDA endte på 7,9 milliarder kroner. Det er bedre enn i 2011, da tilsvarende tall var 7,08 milliarder, men svakere enn forventningen på 8,25 milliarder.

Det foreslås utbytte på seks kroner per aksje for 2012, en økning på 20 prosent fra 2011.

Den internasjonale virksomheten leverer jevnt over på linje med eller bedre enn tidligere. Unntakene inkluderer Grameenphone og driften i Danmark. I sistnevnte land tynges resultatet av en nedskrivning på fire milliarder kroner. Antall abonnenter synker med 22.000 hos våre naboer i sør.

Vil kapre markedsandeler

Konsernsjef Baksaas er offensiv med tanke på veien videre.

- For 2013 venter vi omsetningsvekst i området tre til fem prosent og driftsmargin på rundt 34 prosent. Vi ser nå muligheten til å øke investeringene for å ta markedsandeler, og venter investeringsgrad på 12-14 prosent. Vår solide posisjon og sterke momentum gjør at jeg er trygg på at Telenor vil fortsette å skape verdier for våre investorer og kunder, sier han.

Med tanke på mulige risikofaktorer de kommende månedene trekker selskapet fram at en stadig større andel av omsetningen og overskuddet stammer fra drift i utlandet.

- Valutasvingninger kan i økende påvirke tallene, som rapporteres i norske kroner. Politisk risiko, inkludert regulatoriske forhold, kan også påvirke resultatene.

Les også: Huawei skal modernisere for Telenor

Les også: Telenor-datter i Malaysia vokser videre

Les også: Telenor snuser på Myanmar – frykter korrupsjon

Publisert:
Gå til e24.no