Analytikerne har ikke mistet troen på norske IT-kjemper

Børshøsten blir bra for IT- og telekommunikasjon, mener analytikere som følger sektoren.

PÅ ØNSKELISTEN: Analytikere tror fortsatt det er vekstmuligheter for John Fredrik Baksaas' Telenor og Lars Boilesens Opera. Selskapene er Norges største innenfor sine felt.
Publisert: Publisert:

Første halvdel av 2014 har vært et godt år for Oslo Børs med en vekst på rundt 11 prosent frem til nå.

Hovedindeksen har ikke vært alene om kraftig vekst.

Også IT og telekom-sektoren har levert gode resultater, og analytiker Espen Torgersen i Carnegie har stor tro på at flere av selskapene i sektoren vil bli noen av børsens beste vekstaksjer i månedene som kommer.

Les også

- Børsen vil ikke vokse like mye i år

POSITIV: IT-analytiker Espen Torgersen i Carnegie

- Akkurat nå anbefaler jeg ikke salg på noen selskapene jeg dekker, og jeg tror høsten vil bli svært bra for IT-aksjene. Disse aksjene er eksponert for globale markeder som opplever god vekst - noe selskapene vil nyte godt av, sier IT-analytikeren til E24 i denne artikkelserien hvor vi ser på ekspertenes favoritter i forkant av høsten.

Han har spesielt tro på Opera og Nordic Semiconductor. Torgersen tror at markedene disse selskapene opererer i fortsatt har rom for vekst uavhengig av selskapene selv, og at både Opera og Nordic Semiconducter vil dra nytte av dette utover høsten.

Annonsevekst for Opera

- Når det gjelder Opera er det et selskap som har hatt god vekst på mobilannonsering, og den veksten tror jeg vil holde seg utover høsten, sier Torgersen.

Han tror det økte salget av annonser, spesielt på mobilplattformene vil bli et springbrett for Opera-aksjen utover høsten.

- Online-annonsering i USA har vært i kraftig vekst det siste året, noe som har ført til større konkurranse på dette området. Når det er sagt tror jeg ikke dette markedet er like modent som resten av online-markedet, og at det dermed fortsatt er rom for god vekst til tross for konkurransen, fortsetter Torgersen.

I fjor landet Opera en avtale med Samsung som gjør at selskapet nå leverer nettleser-løsninger til en stor andel av verdens smarttelefonbrukere.

De siste seks månedene har Opera som konkurrerer med blant annet Googles Chrome og Apples Safari, falt omlag 14 prosent på Oslo Børs.

Tror fortsatt på Telenor

I forrige uke leverte Telenor tall for andre kvartal som viste at selskapet hadde hatt solid vekst.

Telenors inntekter i det andre kvartalet endte på 26.803 millioner kroner, mot 25.747 i andre kvartal i fjor.

BESKJEDEN TELENORVEKST: Ole Petter Kjerkreit i ABG Sundal Collier.

Analytiker Ole Petter Kjerkreit i ABG Sundal Collier tror Norges største telekom-selskap vil fortsette å levere godt også utover høsten.

- Telenor leverte et relativt bra andrekvartal, med spesielt sterke resultater fra den norske virksomheten. På kort sikt tror vi trendene vi så i andre kvartal vil fortsette, skriver han i en epost fra E24.

Kjerkreit peker likevel på at selskapet fortsatt har enkelte utfordringer. I tillegg mener han aksjen allerede er priset såpass høyt at veksten det nærmeste halvåret er noe begrenset.

- Den norske virksomheten er der vi ser sterkest utvikling i forhold til forventningene som markedet har hatt tidligere. I andre kvartal skuffet både Thailand og Danmark betydelig i forhold til forventningene.

Ikke alene

Torgersen er ikke alene om å ha tro på IT-aksjene utover høsten. Analytiker Christer Roth bekrefter at også han tror teknologimarkedet kommer til å være i vekst.

- Vi ser for oss en bra utvikling for flere av selskapene innen sektorene vi følger for øyeblikket, sa Roth til E24 i forrige uke.

Da dro han også frem det lille IT-selskapet Vizrt som en god investering utover høsten. Selskapet som jobber med 3D-grafikk var opp 1,89 prosent ved lunsjtider mandag.

Vizrt og Nordic Semiconductor er blant selskapene på Oslo Børs med størst ordreinngang så langt i år i antall avtaler rapportert.

Selskapene har ulik grense på hvilke avtaler som meldes.

Les også:

Telenor-sjefen om Danmark: - Intens konkurranseTror Telenor vil gå oppTelenor jekker opp forventningene etter solid halvår- Dette er en ketchup-effekt

Publisert: