- Børsen vil ikke vokse like mye i år

Orkla, Norsk Hydro og Yara er favorittselskapene til analysesjef Roger Berntsen til høsten.

TROR PÅ DISSE: Analysesjef Roger Berntsen i Nordnet har tro på Orkla, Norsk Hydro og Yara denne høsten.
Publisert: Publisert:

Siden i fjor på samme tid har Oslo Børs steget med 22,5 prosent - så langt i år er oppgangen på 11 prosent, mens Børsen før sommeren var i ferd med å nå «All time-high».

FAVORISERER: Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds er klar på hvilke aksjer han mener det er verdt å samle på til høsten.

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds tror derimot ikke at økningen vil være i nærheten av den typen vekst utover høsten.

- Vi venter at Oslo Børs kommer til å vokse rundt ti prosent på årsbasis i 2014. Vi regner heller ikke med at det vil skje store hopp eller fall, kun små korreksjoner i løpet av året, sier han til E24.

Analysesjefen mener flere «kvalitetsaksjer» nå er såpass dyre at veksten vil bli lavere fremover. Likevel tror Berntsen at flere selskaper kan bli svært gode investeringsobjekter utover høsten.

Norsk Hydro, Yara og Orkla står høyt på analysesjefens ønskeliste.

- Hydro og Orkla er selskaper som fortsatt har atskillig mer å gå på når det gjelder vekst. Så jeg tror disse kan bli gode investeringsobjekter fremover, sier Berntsen til E24.

Han peker på at når Børsen vokser mindre enn det den har gjort til nå, vil det bli viktigere å plukke ut de rette aksjene om man skal få gevinst.

Les også

Tror Orkla blir kjøpt opp i år

Tam ledelse

I juli ble det klart at sjef i Norsk Hydro, Svein Richard Brandzæg, tar over som konsernsjef i Yara når Jørgen Ole Haslestad går av med pensjon neste år.

- Vi mener Yara har vært inne i periode med noe passiv ledelse. Vi tror derfor selskapet har godt potensiale for vekst under Brandzæg, som vi venter at vil ha ekspansjonsplaner for selskapet, sier Berntsen til E24.

Han mener at selskapet har mye rom for ekspansjon i USA, og at dette vil gjøre selskapet til en mulig vekstaksje utover høsten.

Liten tro på laks

I årets første kvartal gikk lakseprisene i taket, og det samme gjorde aksjekursen til de store norske lakseselskapene.

I det andre kvartalet leverte Marine Harvest et operasjonelt driftsresultat (EBIT) på rundt 1.200 millioner kroner, mot 901 millioner i samme tidsrom i fjor. Slaktevolumet endte på 114.000 tonn sløyd vekt.

Flere analytikere mente da at lakseselskapene ville være gode investeringer gjennom hele 2014. Det er imidlertid analysesjef Roger Berntsen uenig i.

- Laksesektoren har hatt en utrolig vekst så langt i år, og selskapene har hatt rekordomsetning. Vi er usikre på om det er mulig å holde prisene på dagens nivå, og ser derfor for oss at denne sektoren vil falle noe i løpet av høsten, sier han til E24.

Les også:

Hydro-sjefen ordknapp om sin nye jobbSidelengs for Hydro tross høyere «all in-priser»Kan tjene opp mot 8,6 millioner i året- Jeg har vært tilgjengelig i 40 år- Aksjer er ikke for dyrt

Publisert:

Her kan du lese mer om