Svakere driftsresultat fra Fredriksens laksekjempe

Marine Harvest slaktet mer fisk enn ventet i fjerde kvartal. Nedgang i prisene gir imidlertid færre kroner i kassen.

SLAKTER MER: Marine Harvest økte produksjonen i fjerde kvartal, men får mindre betalt per kilo fisk.
Publisert:

Oppdrettsgiganten Marine Harvest har på morgenkvisten lagt frem sin kvartalsmessige produksjonsoppdatering, og kan melde om et totalt slaktevolum på 113.000 tonn sløyd vekt i perioden.

Dette er en økning fra 95.338 tonn kvartalet i forveien og fra 99.634 tonn i fjerde kvartal året før. Det var i forkant «guidet» 111.000 tonn.

Over halvparten av volumet i fjerde kvartal, 66.500 tonn, kom fra Norge.

Svakere driftsresultat

Selskapet har imidlertid oppnådd mindre elleville priser etter rekordåret 2016 og inngangen til 2017, og dette gir færre kroner i kassen.

Den profilerte investoren John Fredriksen er største aksjonær i Marine Harvest.

Marine Harvests driftsresultat for perioden endte på rundt 177 millioner euro i fjerde kvartal i fjor, ned fra 259 millioner euro i samme periode året før. Driftsresultatet i tredje kvartal var 194 millioner euro.

Utviklingen er ikke overraskende. Ifølge SME Direkt for TDN Finans var det ventet et driftsresultat før biomassejustering på 172 millioner euro.

Analytikerne anslår for øvrig en omsetning på 979 millioner i kvartalet.

... grunnet lavere priser

Marine Harvest oppnådde i fjerde kvartal et driftsresultat per kilo på 1,75 euro i Norge. Tilsvarende for Skottland, Canada, Chile, Irland og Færøyene var henholdsvis 1,20, 1,00, 1,00, 2,75 og 3,00 euro.

For den norske virksomheten innebærer dette en nedgang på rundt 35 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2016 og 21 prosent fra kvartalet før.

Av dagens oppdatering fremgår det at Marine Harvest hadde netto rentebærende gjeld på 835 millioner euro ved utgangen av kvartalet.

Den fullstendige kvartalsrapporten legges frem 14. februar.

Les også

«Markedet fokuserer på alt som kan gå galt på kort sikt»

Les også

Kina halverer tollsatsene for sjømat

Les også

Vil bygge offshore oppdrettsanlegg i betong

Publisert:

Her kan du lese mer om