Økokrim henlegger korrupsjonssak mot Sevan Marine og Sevan Drilling

Var mistenkt for bestikkelser i Brasil. Nå er saken henlagt etter «bevisets stilling».

HENLAGT: Førsteadvokat Djupesland har ledet etterforskningen som nå er henlagt.
Publisert:

Økokrim har henlagt korrupsjonsetterforskningen av Sevan Drilling ASA, Sevan Marine ASA og en tidligere leder i Sevan Marine ASA, skriver Økokrim i en melding fredag.

Siktelsen omhandlet utbetalinger som er foretatt i perioden 2012 til 2015 knyttet til kontrakten om utleie av borerigger til Petrobras. Disse riggene ble utleid i perioden 2005 til 2008 da virksomheten i Sevan Drilling var en del av Sevan Marine. Økokrim mistenkte at det var bestikkelser involvert i avtalene, men har nå henlagt saken.

– Utenlandsetterforskingen i denne saken har vært tidkrevende, blant annet fordi det var nødvendig å innhente kontoopplysninger fra flere land. En rekke avhør er gjennomført, og et sentralt utenlandsk vitne ble avhørt i februar i år. Etter en samlet vurdering av etterforskingsmaterialet, er konklusjonen at det ikke er grunnlag for å ta ut tiltale. Med dagens henleggelser er saken henlagt etter bevisets stilling for de som har vært under etterforsking av Økokrim i denne saken, skriver førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim i en pressemelding.

Store summer

I 2015 uttalte førsteadvokat Marianne Djupesland, som har ledet etterforskningen, at mistanken gjaldt store beløp. Hun ville imidlertid ikke gå ut med tall og understreket at saken kun handlet om mistanker.

– Etterforskningen vil forsøke å klargjøre pengestrømmer og andre andre viktige faktum i saken. Så skal vi vurdere om det har skjedd noe straffbart, sa Djupesland til E24 den gang.

Sevan Drilling og Sevan Marine har fra starten av uttalt at de ønsket å samarbeide med Økokrim.

Publisert:
Gå til e24.no