Spotify økte antallet abonnenter – tapte mindre enn ventet

Strømmegiganten fortsetter å tape penger, på tross av at antallet abonnenter stiger med 10 prosent fra første kvartal.

BØRSNOTERT: Spotify fortsatte å tape penger i andre kvartal, likevel var det noe bedre enn ventet.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Spotify økte antallet betalende abonnenter med 10 prosent til 83 millioner i andre kvartal, det fremkommer av selskapets kvartalsrapport som nylig ble offentliggjort.

I tillegg nådde strømmegiganten for første gang over 180 millioner månedlige aktive brukere, en oppgang på 4 prosent fra første kvartal. Dermed fortsetter oppgangen mot 200 millioner aktive brukere, som selskapet forventer å nå innen utgangen av året.

Ifølge konsensus sammenfattet av Bloomberg var det ventet at selskapet ville ha 82,4 millioner betalende abonnenter, og 179 millioner aktive brukere.

På tross av veksten i antall abonnenter tapte selskapet som forventet penger også i andre kvartal. Totalt ble underskuddet på 90 millioner euro, tilsvarende 858 millioner kroner.

Det var på forhånd ventet at selskapet skulle tape 105 millioner euro.

Børsnoteringen Spotify gjennomgikk i april, har alene kostet selskapet 30 millioner euro i andre kvartal. Uten disse utgiftene opplyser selskapet at de kunne tapt «bare» 60 millioner euro.

Les også

Tim Cook: Apple Music har over 50 millioner brukere

Faller i førhandelen

Selskapets inntekter endte på 1,27 milliarder euro i andre kvartal, en oppgang på 26 prosent fra i fjor. Likevel er det drøye 30 millioner euro mindre enn analytikerne ventet på forhånd.

I forkant av tallslippet var Spotify-aksjen ned drøye 2,7 prosent i førhandelen på Wall Street, trolig på bakgrunn av Facebook-raset onsdag kveld. Omkring 15 minutter etter slippet har Spotify-aksjen falt ytterligere, og er rundt to timer før børsåpning ned 3,73 prosent til 180,98 dollar per aksje.

Les også

Spotify skrur opp prisen

Venter videre vekst og fortsatt tap

Spotify skriver at de i løpet av tredje kvartal venter å få mellom 188–193 millioner aktive månedlige brukere, av disse er 85–88 millioner ventet å være betalende premiumabonnenter.

Ved utgangen av året har selskapet estimert at de for første gang kan overstige 200 millioner aktive brukere. Selskapet skriver i sin rapport at de forventer 199–207 millioner månedlige aktive brukere i utgangen av fjerde kvartal.

Strømmeselskapet venter også at underskuddet vil fortsette i tredje kvartal, og spår at dette ender på mellom 10 og 90 millioner euro.

Les også

Norge sitter med milliardbeløp i Spotify

Kan få overskudd ved Tencent-notering

I desember ble det kjent at Spotify og Tencent var enige om å kjøpe minoritetsandeler i hverandres selskaper. Avtalen verdsatte Spotify og Tencent Music til henholdsvis 15 og 10 milliarder dollar, tilsvarende 124,5 milliarder og 83 milliarder kroner.

Dermed har Tencent tjent best på avtalen etter at verdien på Spotify har steget til 33,53 milliarder dollar, tilsvarende 273 milliarder kroner.

I april ble det kjent at Tencent også planlegger en børsnotering. Dette skal etter planen skje i andre halvår i år, noe Spotify ved å bite seg merke i.

Selskapet skriver i rapporten at dersom Tencent børsnoteres vil selskapet potensielt få et overskudd i det aktuelle kvartalet. Likevel understreker Spotify at et overskudd kun vil være en engangshendelse.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Spotify
  2. Wall Street

Flere artikler

  1. Spotify stuper på børs til tross for resultatbedring

  2. Spotify fortsetter brukerveksten

  3. Overraskende sterkt driftsresultat fra Spotify

  4. Brukerveksten fortsetter for Spotify

  5. Spotify-brukerne betaler mindre i snitt – øker prisene